Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο της Δεξιάς στην Ισπανία

111

Με απόλυτη επιτυχία και περίπου 10.000 θεατές, ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο της Δεξιάς, με τίτλο «VIVA 24», το οποίο οργανώθηκε από το Ισπανικό κόμμα VOX.

Η Ισπανία φαίνεται να δείχνει το δρόμο της συνεργασίας και της πολιτικής ανταλλαγής, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πρώην και νυν αρχηγούς κρατών, ηγέτες κομμάτων και εκπροσώποι τους από την Ευρώπη και την Αμερική. Ενδεικτικώς ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρουσία της Ιταλίδας ΠΘ Τζιόρτζια Μελόνι, του Προέδρου της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέη, η αποστολή χαιρετισμών μέσω βιντεοσκοπημένων παρουσιάσεων από τον Ορμπάν και τον πρώην ΠΘ της Πολωνίας Πολωνίας Ματέους Μοραβέσκι, καθώς και αρχηγοί κομμάτων όπως η Λεπέν, ο Adela Mirza, πρόεδρος της Alternativa Dreapta,του ρουμανικού συντηρητικού κόμματος, ο Zvonimir Troskot, διεθνής γραμματέας του κροατικού κόμματος Most η Rocio de Meer, ισπανίδα ευρωβουλευτής, ο Manuel Fraga, πολιτικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι από την Ονδούρα, το Ελ Σλαβαδόρ κλπ.

Τα αντικείμενα των ομιλιών και των συζητήσεων αφορούσαν :

1. Διατήρηση της εθνικής ταυτότητας: μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διασφάλιση της κυριαρχίας των κρατών μελών.
2. Προστασία των πολιτών μας: ισχυρή άμυνα, ενιαίο μέτωπο
3. Προστατεύοντας τα σύνορά μας: μια παγκόσμια μεταναστευτική στρατηγική.
4. Η συγκομιδή του αύριο: βιώσιμη γεωργία και αλιεία για ένα καλύτερο μέλλον
5. Επανεξέταση της Πράσινης Συμφωνίας
6. Προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης
7. Ενέργεια και καινοτομία: φωτίζοντας το δρόμο προς ένα ανθεκτικό μέλλον.
8. Η προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης
9. Έξυπνες δαπάνες, έξυπνο μέλλον: επανάσταση στον προϋπολογισμό της  για τον 21ο αιώνα
10. Διαγράφοντας την πορεία της Ευρώπης: Ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας ενόψει της περαιτέρω διεύρυνσης στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Χιλής Χοσέ Αντόνιο Καστ και ο υπουργός Διασποράς του Ισραήλ Αμιχάι Τσακλί επίσης έδωσαν το παρών, ενώ ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στη Μαδρίτη από τον αντιπρόεδρο του συντηρητικού Heritage Foundation και τους πρώην υπαλλήλους του Λευκού Οίκου Ματ και Μερσέντες Σλαπ.

Η Ισπανία δείχνει να έχει μια νέα, ισχυρή συντηρητική παράταξη και τείνει να αναπτύξει σχέσεις με αντίστοιχες δυνάμεις άλλων κρατών, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς. Σε αυτόν τον άξονα συζητήθηκε και διατήρηση του συνεδρίου ως ετήσιο γεγονός και η διοργάνωση αντίστοιχων ενεργειών και έξω από την Ισπανία.