Ομάδα ποδηλατών σε “αποστολή” για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα διανύουν την απόσταση Λονδίνο-Αθήνα

266

Μια ομάδα πέντε ποδηλατών έβαλαν στόχο να ταξιδέψουν από το Λονδίνο στην Αθήνα με στόχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Οι ποδηλάτες πήραν απόφαση να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ανάμεσα στους ποδηλάτες είναι οι Βασίλης Κόρδας, Βασιλική Βούτσαλη, Γιάννης Ευθυμίου, Σταύρος Σίμος, Φώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 11 μέρες, από τις 14 Αυγούστου, με το ταξίδι τους να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα.

Η δύσκολη αυτή αποστολή ξεκίνησε από ένα αστείο, όταν ο Βασίλης Κόρδας, ο οποίος πηγαίνει συχνά με το αεροπλάνο στο Λονδίνο, σκέφτηκε γιατί όχι αυτή η απόσταση να διανυθεί και με το ποδήλατο και μάλιστα για έναν σημαντικό σκοπό.

Οι ποδηλάτες κατά το ταξίδι τους έχουν μαζί τους την ελληνική σημαία, αλλά και το σύνθημα «Bring Them Back», το οποίο έχει πλέον πάρει παγκόσμιες διαστάσεις, με ένα και μόνο σκοπό, την επιστροφή των Μαρμάρων στην πατρίδα τους την Ελλάδα.