Οργή στο Ιράκ: Πατέρας στραγγάλισε την 22χρονη κόρη του, επειδή αποφάσισε να φύγει από τη χώρα (video)

357

Νεαρή γυναίκα στο Ιράκ στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα για να ζήσει στην Τουρκία.

Η Tiba al-Ali, 22 ετών, γνωστή για τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube, σκοτώθηκε από τον πατέρα της στις 31 Ιανουαρίου στη νότια επαρχία Diwaniya του Ιράκ, δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Saad Maan.

Είχε εγκαταλείψει την πατρίδα της το 2017 για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Τουρκία και σχεδίαζε να παντρευτεί τον συριακής καταγωγής φίλο της.

Αλλά όταν επέστρεψε στο Ιράκ για να υποστηρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας της στο Κύπελλο Αραβικού Κόλπου τον Ιανουάριο, η οικογένειά της την απήγαγε.

Η αστυνομία είχε προσπαθήσει να μεσολαβήσει μεταξύ της Ali και των συγγενών της για να «επιλύσει την οικογενειακή διαμάχη με οριστικό τρόπο», δήλωσε ο Maan.

Ιράκ: Σκότωσε την κόρη του για να «ξεπλύνει την ντροπή»

Μη επαληθευμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών μεταξύ της 22χρονης και του πατέρα της φάνηκε να δείχνουν ότι ήταν δυσαρεστημένος με την απόφασή της να ζήσει μόνη της στην Τουρκία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η influencer είχε συμφωνήσει να συναντήσει τη μητέρα της στο σπίτι ενός φίλου της στη Βαγδάτη και έμεινε έκπληκτη όταν εμφανίστηκε όλη η οικογένεια.

Λέγεται ότι τη νάρκωσαν και την πήγαν πίσω στο σπίτι της οικογένειας.

Όταν συνήλθε, λένε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λογομάχησε έξαλλη με τον πατέρα της.

Αλλά καθώς αργότερα κοιμόταν, ο πατέρας της μπήκε στο δωμάτιό της και τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου.

Ο πατέρας της -που δεν κατονομάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης- παραδόθηκε στην αστυνομία, λέγοντάς τους ότι σκότωσε την ίδια του την κόρη για να «ξεπλύνει την ντροπή».

Ο θάνατός της προκάλεσε οργή μεταξύ των Ιρακινών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι κάλεσαν σε διαδηλώσεις στη Βαγδάτη την Κυριακή για να απαιτήσουν δικαιοσύνη ως απάντηση στο θάνατό της.