Οργισμένος Όρμπαν: «Οι τελευταίοι που χρησιμοποίησαν την αστυνομία για να με φιμώσουν ήταν οι κομμουνιστές το ’88»!

348

Ματαιώθηκε τελικά το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ύστερα από σαμποτάζ της βελγικής αστυνομίας και κατ’ εντολήν του αριστερού, τουρκικής καταγωγής δημάρχου της πόλεως, Εμίρ Κιρ.

Τα χρόνια του κομμουνισμού θυμήθηκε ο Όρμπαν

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου, προχώρησε σε μία οργισμένη ανάρτηση στο X.com, στην οποία ταυτίζει εμμέσως πλην σαφώς το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των ευρωκρατών με τα καθεστώτα του Σιδηρού Παραπετάσματος.

«Η βελγική αστυνομία αποφάσισε να διακόψει και να απαγορεύσει το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού στις Βρυξέλλες, δύο ώρες μετά την έναρξή του. Φαντάζομαι ότι δεν μπορούν να αντέξου περισσότερο την ελευθερία του λόγου. Οι τελευταίοι που χρησιμοποίησαν την αστυνομία για να με φιμώσουν ήταν οι κομμουνιστές το ’88. Δεν τα παρατήσαμε τότε και δε θα τα παρατήσουμε ούτε και τώρα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Όρμπαν.

Το χρονικό της απαγόρευσης

Το Συνέδριο, αν και ξεκίνησε κανονικά διεκόπη, καθώς η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα εμποδίζοντας σε οιονδήποτε, επισκέπτη ή ομιλητή να προσεγγίσει τον χώρο του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείτο στο ξενοδοχείο Claridge, κοντά στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών.

Η αστυνομία φέρεται να έδωσε στους διοργανωτές της εκδήλωσης, στους οποίους περιλαμβάνονταν η δεξαμενή σκέψης MCC και το αμερικανικό Ίδρυμα Edmund Burke, ειδοποίηση για τη διακοπή της εκδήλωσης, καθώς ο ηγέτης του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ βρισκόταν στη σκηνή, διατάσσοντάς τους να τερματίσουν την εκδήλωση εντός 15 λεπτών. Ο κ. Φάρατζ είπε στο πλήθος σύμφωνα με το GB News: «Έχω ακούσει ότι η αστυνομία είναι πολύ πρόθυμη να μας κλείσει, οπότε μπορούν να το κλείσουν με εμένα στη σκηνή».

Άλλοι ομιλητές που είχαν προγραμματιστεί για το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού ήταν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπρέιβερμαν και ο πρώην υποψήφιος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ερίκ Ζεμούρ.

Βρυξέλλες: Αριστερός τουρκικής καταγωγής δήμαρχος σαμποτάρει εκ νέου το Συνέδριο Εθνικού Συντηρητισμού

Φάρατζ: Δικαιώνομαι για το BREXIT

Ο πρώην Ευρωβουλευτής της Μεγάλης Βρετανίας, ηγέτης του BREXIT, βρισκόταν στο βήμα τη στιγμή που η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση του Συνεδρίου.

Μετά την αποχώρησή του από το χώρο, προχώρησε σε ανάρτηση βίντεο, το οποίο συνοδευόταν από το σχόλιο: «Αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες σήμερα, είναι ξεδιάντροπο. Το ότι ο δήμαρχος και η αστυνομία απαγορεύουν μία ειρηνική εκδήλωση με πείθει ακόμη περισσότερο για την ορθότητα του BREXIT.»

Στο βίντεο που ανήρτησε ο Νάιτζελ Φάρατζ αναφέρει:

«Αυτή η προγραμματισμένη για τις επόμενες δύο ημέρες συνάντηση περιελάμβανε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, έναν επίσκοπο, μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών, γνωστούς επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο, πολιτικούς, ηγέτες κομμάτων που θα κερδίσουν στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Κι επειδή αμφισβητούν την Ένωση, αμφισβητούν την Παγκοσμιοποίηση, τους κλείνουν στην κυριολεξία. Αυτό είναι όπως στην παλιά Σοβιετική Ένωση. […] Και θα σας πω κάτι. Είχα τις επιφυλάξεις μου ως προς το πώς η συντηρητική κυβέρνηση διεκπεραίωσε το BREXIT. Κι αν υπάρχει κάτι που με έπεισε ότι κάναμε το σωστό, είναι αυτό ακριβώς που συνέβη σ’ αυτό το μέρος, σήμερα το πρωί».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο Βρετανός πολιτικός αναφέρεται ειδικά στο δήμαρχο. «Ο δήμαρχος Βρυξελλών που έδωσε την εντολή να ‘κλείσουν’  το Συνέδριο είναι ο Εμίρ Κιρ», γράφει ο Φάρατζ, επισυνάπτοντας μία φωτογραφία του τουρκικής καταγωγή σοσιαλιστή.

«Είναι ένας αντιδημοκράτης, πολέμιος της ελευθερίας του λόγου και μεγάλος εχθρός του BREXIT», καταλήγει ο Φάρατζ.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου

Ανάρτηση σχετικά με την απαγόρευση του Συνεδρίου Εθνικού Συντηρητισμού έκανε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Η Ελληνικής Λύση είναι μέλος του ECR, της ευρωομάδος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

«Ο Εμίρ Κιρ, βουλευτής Βρυξελλών και δήμαροχος Saint-Josse είναι Τούρκος ισλαμιστής, δήθεν αριστερός, είναι αυτός που έδωσε εντολή να σταματήσει συνέδριο επειδή δεν του άρεσε! Δεν έχει σημασία εάν συμφωνείς ή διαφωνείς με το συνέδριο, αλλά αυτό λέγεται… ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ!», έγραψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο X.com.