Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών αμάχων στο Χάρκοβο και στο Ντονέτσκ από ρωσικές επιθέσεις πυροβολικού

2201

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε επιδρομή τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης που εκτόξευσε η Ουκρανία στην Αριόλ της Ρωσίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο περιφερειάρχης της, ο Αντρέι Κλίτσκοφ, μέσω Telegram, ο οποίος πρόσθεσε ότι drone έπληξε πρατήριο καυσίμων προκαλώντας ζημιά και δεύτερο εφόρμησε στο ίδιο σημείο λίγη ώρα αργότερα, στοιχίζοντας τη ζωή σε πυροσβέστη.

Στην άλλη πλευρά, εισαγγελείς στην Ουκρανία ανέφεραν ότι βομβαρδισμοί του ρωσικού πυροβολικού στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σε ισάριθμες κοινότητες της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπου επικεντρώνονται οι ρωσικές επιχειρήσεις το τρέχον διάστημα, κατά μήκος της αχανούς γραμμής του μετώπου, χιλίων χιλιομέτρων, καθώς ο πόλεμος που διαρκεί σχεδόν δυόμισι χρόνια συνεχίζεται.

Οι εισαγγελείς στην περιφέρεια, που η Ρωσία λέει πως έχει προσαρτήσει, μολονότι δεν ελέγχει πλήρως, έκαναν λόγο για θανάτους αμάχων στη Σίβερσκ (βόρεια), στην Κρασνοχορίβκα (νότια) και στην Τσάσιβ Γιαρ. Ο ρωσικός στρατός προελαύνει καθώς μοιάζει να έχει σκοπό να κυριεύσει την Τσάσιβ Γιαρ, πύλη προς άλλες πόλεις στρατηγικής σημασίας στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Εισαγγελείς στο Χάρκοβο ανέφεραν πως άμαχος σκοτώθηκε στην πόλη Τσουχούγεφ, νοτιοανατολικά της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρεια αυτής, όπου το Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι σε πλήγμα εναντίον πολυκαταστήματος. Ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ έκανε λόγο αργότερα για 16 νεκρούς.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Πηγή: OnAlert.GR