Παναγιωτόπουλος: Παρά τη βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος

180
Παναγιωτόπουλος

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την εντατική προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και θωράκισης της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας παρά τις ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας «δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αναφορικά με την συνέχιση της εντατικής προσπάθειας για να ενδυναμωθεί περισσότερο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μέσα από την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι (σ.σ. πρόκειται για ευαγγελική ρήση που σημαίνει πως και το ένα κάνεις και το άλλο να μην παραλείψεις). Συνεχίζουμε λοιπόν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οφείλουμε όμως να εργαστούμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας για την βελτίωση των σχέσεων μας».

 

Παράλληλα, σημείωσε πως «όταν υπάρχει μια ευκαιρία για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών έστω μέσα από την τραγική συγκυρία των σεισμών οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε» ενώ πρόσθεσε πως κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας διαπίστωσε «την δύσκολη κατάσταση και την προσπάθεια για στήριξη όσων υποφέρουν από την τουρκική κυβέρνηση.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι πολλοί θα ήθελαν να δουν αυτή την προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κυρίως μέσα στην συμμαχία (σ.σ. του ΝΑΤΟ) καθώς η άμβλυνση εντάσεων χωρών που ανήκουν στην ίδια συμμαχία εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή», ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει άρματα Leopard 2Α6 στην Ουκρανία.