Παπαθανάσης: Θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

332

«Οι παρεμβάσεις για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού επηρεάζουν την αγορά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση φέρνει μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες που πλήττονται.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις -όπου είναι απαραίτητο- για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού».

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξουν τοπικά και όχι οριζόντια lockdown».

Αναφορικά με την Τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, σημείωσε πως «είναι ένα πετυχημένο μέτρο που σε συνδυασμό με το ταμείο εγγυοδοσίας ενισχύουν την ταμειακή ρευστότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία».

Ακόμη αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «έως τις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξουν δύο σχέδια νόμου, ο πτωχευτικός και ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων με τον οποίο οι διαγωνισμοί θα γίνονται πιο γρήγορα».

«Οι επενδυτές θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Επιπρόσθετα ο ίδιος υπογράμμισε ότι «πολλές μικρές επιχειρήσεις παραπονούνται για τη στάση των Τραπεζών και η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα».

Τέλος ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός είπε πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις, τον επαγγελματία και τον εργαζόμενο».