Παραλήρημα… παρά τω πρωθυπουργώ – Κοντογεώργης: «Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς πορτιέρηδες»!

248

Σε ρόλο υπερασπιστή της Εκκλησίας εμφανίστηκε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, στο Δήλεσι, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ικανοποιούν κάθε εχέφρονα πολίτη».

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο κ. Κοντογεώργης παρατήρησε ότι «οι πολίτες έχουν κουραστεί από τους χαρακτηρισμούς, τις φωνασκίες, τη ρητορική μίσους, τοξικότητας και διαίρεσης, που ίσως κάποιοι επιδιώκουν πάλι», αναφερόμενος προφανώς στις δηλώσεις Βελόπουλου, αλλά και στο πρόσφατο περιστατικό στη βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, για τις δηλώσεις Βελόπουλου για την παρουσία βουλευτών στις εκκλησίες, είπε πως είναι απαράδεκτα διχαστικές. Και συμπλήρωσε: «Η Εκκλησία μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς πορτιέρηδες, οι οποίοι θα κρίνουν ποιος μπορεί να μπει σε ένα ναό. Η στάση μας είναι βαθιά θεσμική, οι ρόλοι προφανώς και είναι διακριτοί, υπάρχει μια συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο με την Εκκλησία για όλα τα θέματα».

Προχώρησε, όμως, και σε ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, που είχαν γίνει λίγη ώρα πριν: «Οι δηλώσεις του αρχιεπισκόπου περιποιούν τιμή στην Εκκλησία», επίσης αναδεικνύουν αυτό που, σύμφωνα με τον Θ. Κοντογεώργη, είναι το ζητούμενο της τρέχουσας περιόδου: ότι «δεν μπορούμε να κυλήσουμε πάλι σε εποχές τυφλής βίας και σε ένα διχαστικό λόγο, που δεν έχει σχέση με την Εκκλησία». Εν κατακλείδι, η δήλωση του κ. Ιερωνύμου «πρέπει να ικανοποιεί κάθε εχέφρονα πολίτη, είναι το αυτονόητο και το λογικό. Έτσι θα πρέπει να πορευόμαστε».

Τι στο καλό, εκεί στην κυβέρνηση; Θεολογική σχολή έχουν τελειώσει όλοι;