Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 29χρονου ποδοσφαιριστή στη Λαμία

212

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε ο θάνατος του άτυχου 29χρονου Μάκη Χριστόπουλου που έχασε τη ζωή του μέσα στο γήπεδο του του Νέου Κρικέλλου στη Φθιώτιδα, όπου αγωνίζοταν ο Ηρακλής Ροδίτσας με τη Δίβρη.

Μετά το τραγικό περιστατικό, δόθηκε εντολή εισαγγελέα στην Αστυνομία για να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν την αιφνίδια απώλεια του νεαρού ποδοσφαιριστή και πατέρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr περίμενε με την σύζυγό του το δεύτερο παιδί τους.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής τους Ηρακλή Ροδίτσας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου, όταν για ανεξήγητο λόγο αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Όταν οι συμπαίκτες και οι προπονητές του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κάλεσαν ασθενοφόρο, οι διασώστες προσπάθησαν με ΚΑΡΠΑ να τον επαναφέρουν και εν συνεχεία τον μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας συνοδεία αστυνομικών της ΔΙΑΣ. Οι γιατροί στα Επείγοντα έδιναν για ώρα «μάχη» για να τον επαναφέρουν στη ζωή, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Στην εκπομπή «Tlive» μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας όπου αγωνιζόταν ο άτυχος 29χρονος, κ. Δημήτρης Βάρσος, και είπε χαρακτηριστικά ότι είχε πολλή όρεξη για να παίξει εκείνη την μέρα της 1ης Μαΐου: «Φόρεσε τη φανέλα, μπήκε μόνος του μέσα και ώσπου να καταλάβουμε τι έγινε, δεν άντεξε δέκα λεπτά και βγήκε». «Εγώ δεν θα παίξω άλλο» είπε και αποχώρησε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο 29χρονος μπήκε στο γήπεδο στο 48ο λεπτό, δηλώνοντας ένα όνομα το οποίο ενός άλλου αθλητή που όμως δεν ήταν στο γήπεδο: «Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα, με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!».

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέφερε πως ο άτυχος αθλητής είχε κάρτα υγείας (βγαλμένη στις 27.10.2021) αλλά δεν ήταν επισήμως μέλος της, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος. “Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από ‘κει και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, σχηματίζεται δικογραφία, αφού ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του δελτίο ποδοσφαιριστή. Επίσης, δεν ερευνάται μόνο η ευθύνη του προέδρου της ομάδας, αλλά και του διαιτητή, ο οποίος πρέπει να κάνει ταυτοποίηση του κάθε παίκτη.

Μια ακόμα ανακολουθία που ελέγχεται, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπήκε και βγήκε -σαν… περαστικός- ο άτυχος αθλητής στην αναμέτρηση.