Πάτρα: Θρήνος για το χαμό του 22χρονου Δημήτρη Σκόνδρα – Η οικογένεια δωρίζει τα όργανά του

363

Τραγικό τέλος είχαν οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο), όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας, μετά την ξαφνική κατάρρευσή του το περασμένο Σάββατο ενώ εργαζόταν στο μαγαζί του πατέρα του στην Πάτρα.

Ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής είχε εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία και παρότι οι γιατροί του ΠΓΝΠ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν τα κατάφεραν και ο 22χρονος χαρακτηρίστηκε «κλινικά και εγκεφαλικά νεκρός». Πριν από λίγο καιρό είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία, ενώ ήταν ανιψιός του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Πετρούτσου.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, μετά από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένος από το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος Δημήτρης υποστηρίζεται μηχανικά καθώς οι γονείς του μέσα από τον ανείπωτο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλες ζωές.

Η θεία του 22χρονου Πατρίνού ποδοσφαιριστή, Μαρία Σταθά Δελδήμου ανάρτησε την είδηση:

«Δυστυχώς ο Δημήτρης μας δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδωσε ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Η οικογένεια μου και η οικογένειά του Αχαϊκού ποδοσφαίρου από απόψε θρηνεί άλλο ένα παλικάρι.

Οι γονείς του έχουν πάρει μια γενναία απόφαση ώστε να δωρίσει τα όργανα του και αυτό μας κάνει περήφανους. Θα σε θυμόμαστε για πάντα Δημήτρη μου!»