Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι σημαίνει η επιδότηση στην αντλία

298

Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, διπλασιασμό του επιδόματος για όσους καταναλώσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο ή άλλη μορφή καυσίμου πλην φυσικού αερίου αλλά και μία επιπλέον παρέμβαση, μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του ομιλία στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, οποιαδήποτε αύξηση της επιδότησης θέρμανσης είναι θετικό μέτρο καθώς διευρύνονται οι δικαιούχοι. Παράλληλα αναμένει την εξειδίκευση και της επιπλέον παρέμβασης που προανήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Κιούσης υπενθυμίζει την πρόσφατη επιστολή της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών προς τον πρωθυπουργό για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και υπογραμμίζει ότι το πιο βασικό αυτή τη στιγμή προκειμένου να μειωθεί η τιμή του είναι η παρέμβαση στην τιμή της αντλίας.

«Η παρέμβαση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για μείωση του κόστος πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους μπορεί να γίνει είτε αποφασίζοντας τη μείωση του φόρου, είτε με οριζόντια μείωση της τιμής στο ξεκίνημά της από το διυλιστήριο όπως γίνεται με το πετρέλαιο κίνησης. Οτιδήποτε από τα δύο, οδηγεί προς την ίδια κατεύθυνση και θα είναι σίγουρα θετικό για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής προς τον καταναλωτή ενόψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανης» εξηγεί.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον κ. Κιούση και με βάση τις σημερινές τιμές, αν ξεκίναγε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα κυμαινόταν περί τα 1,60.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, εξηγεί παράλληλα ότι για να υπάρξει σημαντική διαφορά για τον καταναλωτή θα πρέπει η πρόβλεψη για μείωση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι παραπάνω από την αντίστοιχη που υπήρχε στο πετρέλαιο κίνησης.

Σημειώνεται τέλος ότι το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε φτάσει στα 174 εκατομμύρια ενώ φέτος θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια.