Πετρετζίκης: «Κατεβαίνει» για Δήμαρχος και αργότερα για Πρωθυπουργός

632

«Ιδρύει» κόμμα.

Για μια ακόμη ημέρα ο σεφ Άκης Πετρετζίκης δηλώνει μέσα από τα social media πως παραμένει χωρίς ρεύμα, έπειτα από τις διακοπές που έφερε σε χιλιάδες σπίτια η κακοκαιρία «Μήδεια».

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο λόγος που η περιοχή όπου μένει στην Αγία Παρασκευή είναι χωρίς ρεύμα επί τρία 24ωρα είναι η πτώση ενός και μόνο δέντρου στην οδό Πευκακίων 8. «Να το ήξερα, θα πήγαινα να το σήκωνα μόνος μου» γράφει με μια γερή δόση ειρωνείας.

Ο Άκης Πετρετζίκης αντιμετωπίζει ωστόσο την κατάσταση με χιούμορ, καθώς μοιράζεται την αγανάκτησή του στο Instagram με τους ακολούθους του.

«Ο Δήμος λέει η ΔΕΗ, η ΔΕΗ υπάγεται στον Δήμο. Τρεις μέρες η ΔΕΗ του Δήμου Αγίας Παρασκευής μάλλον πήγε για χιονοπόλεμο. Η ΔΕΗ δεν απαντάει… στον γκιόνη τους όλοι…» γράφει σε ένα από τα δεκάδες Insta Story που ανέβασε από το πρωί στο Instagram.

Ο Άκης Πετρετζίκης κατεβαίνει στην… πολιτική

«Θα κατέβω δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Τουλάχιστον σε ανάλογη περίπτωση θα μαγειρεύω στον κόσμο. Και μετά την τετραετία θα κατέβω για πρωθυπουργός» συνεχίζει, καυτηριάζοντας τις αστοχίες των αρμοδίων, που τον έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα.

Όπως λέει ο Άκης Πετρετζίκης, θα ιδρύσει κόμμα, με όνομα «Ε.Μ.Ε.: Ένωση Μαγείρων Ελλάδας» και σε αυτό θα πάρει μαζί του και τον… Ντάφι (τον τραγουδιστή Τριαντάφυλλο που τώρα αγωνίζεται στο «Survivor 4»).

«Live κολοκυθοκεφτέδες από Μαξίμου. Θα μαγειρεύω με αντιπολίτευση. Kitchen Lab μέσα στη Βουλή για να ξεκινάμε με ένα crocque madame» γράφει σε ένα σατιρικό παραλήρημα, ενώ παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση. «Όλα τα κανάλια μόνο μαγειρική με τη Σία αρχιμαγείρισσα…» συνεχίζει ο Άκης Πετρετζίκης για το «όραμά» του στην πολιτική και υπόσχεται Nammos στην Ομόνοια «για να μην πηγαίνετε Μύκονο».

Η κυβέρνηση MasterChef του Άκη Πετρετζίκη

Κάπως έτσι, ο Άκης Πετρετζίκης ξεκινά να μοιράζει χαρτοφυλάκια στη μαγειρική του κυβέρνηση, τοποθετώντας τον Λευτέρη Λαζάρου υπουργό Τουρισμού, τον Δημήτρη Σκαρμούτσο υπουργό Παιδείας και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο υπουργό Τραγουδιού.

Ακολούθως, ο Άκης Πετρετζίκης ζήτησε από τους ακολούθους του να προτείνουν εκείνοι ονόματα για την κυβέρνησή του και οι απαντήσεις στα stories του ήταν πραγματικά απολαυστικές. Από τα πιο πετυχημένα ήταν η πρόταση του Ηλία Μαμαλάκη για τη θέση του προέδρου της Βουλής, αλλά και του Σωτήρη Κοντιζά στο υπουργείο Ναυτιλίας με την υποσημείωση «θα βρίσκει και εκεί κόκαλα;».