Πλαφόν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην ενέργεια, εισηγείται η Κομισιόν

265

Πρόταση για την επιβολή πλαφόν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας εκτός φυσικού αερίου, επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρότασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη να περιορίσουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς όπως αιολικά πάρκα, πυρηνικά πάρκα και εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία επηρεάζονται από την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου.

Επιφυλακτικό το Βερολίνο

Στο Βερολίνο, επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Politico.

Παραμένουμε επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά γενικά είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.
Ευρωπαίος διπλωμάτης, άσκησε κριτική στο Βερολίνο λέγοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα καθώς «χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σε ζητήματα όπως το πλαφόν στις τιμές».

Την περασμένη εβδομάδα, η ντερ Λάιεν έθεσε το ζήτημα της θέσπισης ανώτατου ορίου στις τιμές εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου. Έκτοτε αξιωματούχοι της ΕΕ επεξεργάζονται εναλλακτικές επιλογές για την θέσπιση ενός τέτοιου μέτρου, οι οποίες και θα συζητηθούν σήμερα από εκπροσώπους των κρατών – μελών ενόψει και της έκτακτης σύγκλησης των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ την Παρασκευή.

Πηγή: skai.gr