«Πλακώθηκαν» στη Βουλή Στίγκας-Κατρίνης: «Έχουμε πλέον ομολογίες για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος που παραπέμπει στον Κασιδιάρη»

381

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη που νωρίτερα στην ομιλία είχε ζητήσει «να εφαρμοστεί επιτέλους από την Κυβέρνηση ο νόμος απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη» και δεν μπορεί «η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό όταν υπάρχει και σχετική νομολογία του ΣτΕ».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών χαρακτήρισε « θλιβερά και δυσώδη τα όσα είπε κατά του κόμματός του». Αναρωτήθηκε, «εάν ο κ. Κατρίνης είναι δικαστής ή εισαγγελέας» και πρόσθεσε «υπάρχει καμία απόφαση; Τι έχει στα χέρια του και μιλάει έτσι» Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να τολμάνε για χρηματοδοτήσεις και κλεμμένα λεφτά, όταν το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ χρωστάνε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις τράπεζες. Αυτό, μόνο που το λέμε είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό όταν κάποιοι μπαίνουν μέσα στα σπίτια, σπάνε πόρτες και κατάσχουν σπίτια».

Όπως τόνισε ο Βασίλης Στίγκας «το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ντρέπεται για τα αίσχη που έχει κάνει» προσθέτοντας πως «προφυλακισμένοι από του Σπαρτιάτες δεν υπάρχουν, ούτε υπάρχουν κρυφοί αρχηγοί. Προφυλακισμένοι υπάρχουν από το ΠΑΣΟΚ, που έχουν φάει τα σπλάχνα αυτής της χώρας, με μίζες, προμήθειες, με ευρωπαϊκά κονδύλια, πακέτα Ντελόρ , τα πάντα. Το ΠΑΣΟΚ τα έχει κάνει αυτά, όχι οι Σπαρτιάτες, επομένως στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάτε για σχοινί».

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι Σπαρτιάτες δεν ντρέπονται για τίποτα. Ενοχλήθηκαν επειδή είδαν ότι παρά τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα πάλι έχουμε διατηρήσει την συνοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για αυτή την χώρα. Οδηγίες όμως, αυτού του τύπου, δεν δεχόμαστε από ανθρώπους που έχουν καταστρέψει και καταληστέψει την χώρα»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απάντησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών ότι ο ίδιος έκανε λόγο περί Greek Mafia και κυκλωμάτων που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν απόψεις είναι εμφανές «και για μας είναι αδιαπραγμάτευτο όπως κάναμε και στα πρώτα νομοσχέδια που ήρθαν στην Βουλή- ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται κόμματα που είναι εμφανές ότι έχουν σύνδεση με αντγρώπους που έχουν αποκλειστεί από τις βουλευτικές εκλογές ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Για αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση και να εγγυηθούν ότι εδώ δεν θα επιτρέψουμε στο ναό της Δημοκρατίας ανθρωποι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη να νομίζουν ότι μπορούν να παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα με έναν τρόπο ανίκειο, πουδεν περιποιεί τιμή στην Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επανήλθε λέγοντας ότι ο Μιχάλης Κατρίνης «επιμένει να το παίζει δικαστής. Κατήγορος, ανακριτής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο» και τον παρέπεμψε «να πάει να ψάξει στις Βρυξέλλες, στις βαλίτσες με τα χρήματα της κυρίας Εύας Καϊλή που προέρχεται από το κόμμα του».