Ποιες είναι οι 15 γυναίκες του νέου κυβερνητικού σχήματος

8989

Συνολικά 15 γυναίκες διαθέτει το νέο υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με 4 να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες υπουργού, μια αναπληρωτή υπουργού και 10 να τοποθετούνται σε θέση υφυπουργού.

Οι 10 από τις 15 γυναίκες δεν ήταν μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου.

Αμιγώς γυναικεία είναι:

– το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την Σοφία Ζαχαράκη να αναλαμβάνει την θέση της υπουργού και την βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα υφυπουργό.

– το υπουργείο Τουρισμού με την Ολγα Κεφαλογιάννη να εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα και στην θέση υπουργού ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η Λίνα Μενδώνη παραμένει αμετακίνητη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Η κυρία Αγαπηδάκη υπήρξε Εθνική Συντονίστρια για το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ενώ είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και πολύπειρη διπλωμάτης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τοποθετείται υφυπουργός Εξωτερικών

Η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο. Η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή παραμένει υφυπουργός Παιδείας ενώ στο ίδιο υπουργείο τοποθετείται ως υφυπουργός και η βουλευτής Α Πειραιά Δόμνα Μιχαηλίδου. Υφυπουργός στο Υποδομών και Μεταφορών τοποθετείται η βουλευτής Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ στο Ενέργειας αναβαθμίζεται η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου η οποία μέχρι πρότινος ήταν γενική γραμματέας.

Η βουλευτής Πιερίας Αννα Μάνη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Ανάπτυξης ενώ τέλος η κυρία Σοφία Βούλτεψη παραμένει στο Μετανάστευσης και Ασύλου ως υφυπουργός.