Πόλεμος στη Γάζα: Οι IDF λένε ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Shati της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή

127
israel hamas
israel hamas

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής (3/12) ότι σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα εξολόθρευσε τον Haitham Khuwajari, διοικητή του τάγματος Shati της Χαμάς.

Μάλιστα, ο στρατός του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το πλήγμα, που είχε στόχο το Χαν Γιούνις, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, «μετά από πληροφορίες IDF και ISA, ένα μαχητικό αεροσκάφος του IDF έπληξε και σκότωσε τον Haitham Khuwajari, τον Διοικητή του τάγματος Shati της Χαμάς. Υπό τη διοίκηση του, τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν επιδρομές στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της εισβολής και της σφαγής στο νότιο Ισραήλ.».

Ο Khuwajari είχε υπό τον έλεγχό τις δυνάμεις της Χαμάς στην περιοχή Σάτι, ενώ επέβλεπε τις «τρομοκρατικές δραστηριότητες στο νοσοκομείο Σίφα».

Θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τη διεξαγωγή πολυάριθμων τρομοκρατικών ενεργειών κατά των Ισραηλινών.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του προσφυγικού καταυλισμού Al-Shati που βρίσκεται στη βόρεια λωρίδα της Γάζας στα μέσα Νοεμβρίου.

Οι IDF σημειώνουν ότι «θα εξαλείψουν καθέναν από τους διοικητές που διοικούν την περιοχή υπό τον έλεγχό τους, όπως έκαναν χθες με το τάγμα Sajaya».