Πόλεμος στην Ουκρανία: 3 νεκροί από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Ένας νεκρός από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

1798

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε τραυματίσθηκαν, σε ρωσική επίθεση στην πόλη Χάρκοβο στη βόρεια Ουκρανία, που έπληξε ένα οκταόροφο κτήριο και ένα εργοστάσιο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας της τοπικής αστυνομίας.

Η περιοχή του Χάρκοβο, που συνορεύει με την Ρωσία στο βόρειο τμήμα της και εκτείνεται κοντά στην γραμμή του μετώπου, υφίσταται συστηματικά επιθέσεις κατά την διάρκεια της διετούς ρωσικής εισβολής.

«Ένας εκδοτικός οίκος, ένα εργοστάσιο επίπλων και χρωμάτων (επλήγησαν)» δήλωσε ο Σέρχιι Μπολβίνοφ, επικεφαλής της μονάδας μέσω ανάρτησης του στο Facebook.

Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε μια έκταση μεγαλύτερη των 1.000 τ.μ, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί.

Ένας νεκρός από ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ

Ουκρανικό πλήγμα προκάλεσε τον θάνατο ενός αμάχου και τραυμάτισε δύο ακόμη σήμερα στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, στη μεθόριο με την Ουκρανία, η οποία γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύθηκε να προστατεύσει τους κατοίκους των μεθοριακών περιοχών.

Από την ουκρανική επίθεση σκοτώθηκε ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του και τραυματίστηκαν άλλοι δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους «μία έφηβη 17 ετών», επεσήμανε στο Telegram ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Κτίρια κατοικιών, ένα σχολείο και δύο παιδικοί σταθμοί υπέστησαν επίσης ζημιές στην πόλη Μπέλγκοροντ, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κανένας μαθητής ή δάσκαλος δεν βρισκόταν στα σχολεία αυτά, καθώς οι τοπικές αρχές είχαν αποφασίσει αυτή την εβδομάδα να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων στις μεθοριακές περιοχές λόγω του κινδύνου επιθέσεων.

Σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο Γκλαντκόφ είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη το βράδυ ότι θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου σε πολλά χωριά στη μεθόριο με την Ουκρανία, περιοχές οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει στόχος ουκρανικών επιθέσεων και αποπειρών διείσδυσης από ομάδες Ρώσων μαχητών που υποστηρίζουν το Κίεβο.

Από την πλευρά του ο Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα «να εγγυηθεί την ασφάλεια» των κατοίκων των μεθοριακών περιοχών, περιλαμβανομένου του Μπέλγκοροντ, χαιρετίζοντας «το θάρρος τους».

«Θα μπορούσαμε φυσικά να απαντήσουμε πλήττοντας μη στρατιωτικές υποδομές (στην Ουκρανία), αλλά έχουμε τις αρχές μας», διαβεβαίωσε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια εκδήλωσης στο Κρεμλίνο.

Η Ρωσία εξακολουθεί να διαψεύδει ότι βάλλει εναντίον μη στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία. «Η νίκη στις εκλογές δεν είναι παρά ο πρόλογος των νικών που θα έρθουν», τόνισε ο Πούτιν, ο οποίος μόλις επανεξελέγη για πέμπτη θητεία.

Πηγή: OnAlert.GR