Πόλεμος στην Ουκρανία: 40.000 οι απώλειες των Ρώσων μέχρι τώρα, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

573

Έως και 40.000 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτήστηκαν στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο συγκεκριμένος υπολογισμός έχει γίνει με βάση τις πληροφορίες που παρέχουν οι ουκρανικές αρχές καθώς και από τις πληροφορίες που ελήφθησαν είτε επίσημα είτε ακούσια από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί 7.000 – 15.000 Ρώσοι στρατιώτες.Η Βορειοατλαντική Συμμαχία χρησιμοποιώντας στατιστικούς όρους από προηγούμενες συγκρούσεις υπολόγισε πως για κάθε έναν νεκρό τραυματίζονται περίπου τρεις στρατιώτες. Με αυτό τον τρόπο υπολόγισαν τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της με περίπου 190.000 στρατιώτες. Έκτοτε έφερε επιπλέον στρατεύματα από την Τσετσενία, τη Συρία και άλλες τοποθεσίες.

Όπως αναφέρει το Associated Press οι απώλειες που μετράει μέχρι τώρα η Ρωσία ισούται με τους 15.000 στρατιώτες που έχασε μέσα σε δέκα χρόνια στο Αφγανιστάν. Όταν στις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία εξαπέλυε τη μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου φαινόταν ότι γρήγορα θα «έπεφτε» το Κίεβο. Ωστόσο μετά από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πολέμου η Μόσχα καταγράφει τεράστιες απώλειες σε προσωπικό αλλά και σε πολεμικό υλικό.