Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πιλότος «φάντασμα του Κιέβου» στέλνει μήνυμα στους Ρώσους – «Έρχομαι για τις ψυχές σας»

455

Ο πόλεμος γεννά πολλούς μύθους. Ένας εκ των οποίων έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία είναι αυτός του «πιλότου φάντασμα» από το Κίεβο.

Κανείς πλην ελαχίστων δεν ξέρει το πραγματικό όνομα του Ουκρανού πιλότου που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέρριψε μέσα σε μια μέρα έξι ρωσικά μαχητικά και έχει γίνει ένας θρύλος για τους συμπατριώτες του. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την φωτογραφία του εκδικητή, που, σύμφωνα με την ισπανική Marca και άλλα ΜΜΕ, είναι υπαρκτός.

Έγινε γρήγορα ο ήρωας των συμπατριωτών του, ενώ διάφορα βίντεο δείχνουν ένα MIG 29 να διασχίζει τον ουρανό πάνω από το πληγωμένο Κίεβο. Οι έξι αερομαχίες στις οποίες ενεπλάκη «Το Φάντασμα του Κιέβου» φέρεται να έλαβαν χώρα μέσα σε τριάντα μόλις ώρες, κάτι που έμπειροι πιλότοι θεωρούν πολύ δύσκολο να έχει συμβεί. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο λένε οι Ουκρανοί που αποθεώνουν τον εκδικητή τους για την κατάρριψη δυο Sukhoi-35, ενός Sukhoi-27, ενός MIG 29 και δύο Sukhoi- 25.

Σήμερα, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανάρτησε μια φωτογραφία με το «φάντασμα του Κιέβου» και έγραφε: «Γεια σας ρωσικά τέρατα, έρχομαι για τις ψυχές σας!»