Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Θα οργανώσουμε νέα αντεπίθεση το 2024 – Οι Ρώσοι θα βρεθούν προ εκπλήξεων

4941

Στην αποκάλυψη πως η Ουκρανία σχεδιάζει νέα αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων μέσα στο 2024, προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως, όταν μάχεσαι απέναντι σε μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία, ακόμη και η άμυνα αποτελεί μεγάλο έργο και πρόκληση.

«Η άμυνα είναι το υπ’ αριθμόν ένα καθήκον. Θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη ιστορία μας στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ρώσοι, θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Ο νότος είναι σημαντικός. Η υπεράσπιση των ανατολικών περιοχών, όπου έχουν περισσότερους από 200 χιλιάδες στρατιώτες, είναι επίσης πολύ σημαντική», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Και, φυσικά, θα προετοιμάσουμε μια νέα αντεπίθεση, μια νέα επιχείρηση. Σίγουρα, δεν λέω ότι θα μείνουμε απλώς εκεί. Εξαρτάται από πολλά πράγματα», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ερωτηθείς εάν η προηγούμενη αντεπίθεση, αυτή του 2023, θα ήταν πιο επιτυχής εάν η Ουκρανία είχε λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα όπλα από τους συμμάχους της, ο Ζελένκσι προέτρεψε τον κόσμο να μην ασχολείται με το παρελθόν, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα Patriot για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της, καθώς και πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, προσθέτοντας ότι συζητά αυτές τις ανάγκες με τους εταίρους, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η σημερινή κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν είναι δίκαιη, καθώς οι δυνάμεις των δύο χωρών δεν είναι ίσες.