Πόλεμος στο Ισραήλ: «Διπλωματικό παράθυρο» τριών εβδομάδων μέχρι να αυξηθεί η διεθνής πίεση «βλέπει» ο υπουργός Εξωτερικών

10692
israel hamas
israel hamas

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν δήλωσε ότι η διπλωματική πίεση στη χώρα έχει αρχίσει να αυξάνεται και ότι «αν και δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή αυτή τη στιγμή, είναι σε άνοδο».

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε δημοσιογράφους, ο Κοέν σημείωσε ότι οι ομόλογοί του σε άλλες χώρες έδωσαν έμφαση σε ανθρωπιστικά ζητήματα κατά τις συνομιλίες που είχε μαζί τους και κάποιοι ζήτησαν από το Ισραήλ να επιδιώξει κατάπαυση του πυρός.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι το «διπλωματικό παράθυρο» είναι περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες μέχρι να αρχίσει να αυξάνεται σοβαρά η διεθνής πίεση, αν και δεν είπε τι θα ακολουθήσει αυτής της πίεσης.

Επίσης, ο Κοέν υποστήριξε ότι το θέμα των περίπου 240 ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα είναι ένα «κεντρικό εργαλείο» που δίνει στο Ισραήλ τη νομιμότητα να συνεχίσει να πολεμά και ότι «ο κόσμος δέχεται ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι».