Πρέβεζα: “Μου έλεγε ‘θα με βρεις κάρβουνο’” συγκλονίζει η σύζυγος του 41χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο

297

Συγκινεί η γυναίκα του 41χρονου που σκοτώθηκε μετά την έκρηξη σε ιχθυοτροφείο στην Πρέβεζα, που φέρεται να προκλήθηκε από φιάλη οξυγόνου ή αερίου. Νεκρός είναι άλλος ένας εργαζόμενος και δύο άτομα έχουν τραυματιστεί βαριά.

Η κ. Ζιζέλ Πάσχου επανέλαβε ότι οι άτυχοι εργάτες είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για τη διαρροή. «Είχε διαρροή η ιχθυοκαλλιέργεια. Του έλεγε ότι έχει διαρροή. Τους έλεγε “δεν είναι τίποτα, μπείτε να δουλέψετε”. Η δουλειά του άντρα μου ήταν εργάτης, να ταΐζει τα ψάρια, τίποτα άλλο. Βρέθηκε να κάνει οξυγονοκολλήσεις, να βγάζει χόρτα, το αφεντικό όμως τον έβαζε μέσα σε όλες τις δουλειές. Εκείνη την ώρα ήταν εκεί το αφεντικό».

Το 2016 ο άτυχος 39χρονος είχε σώσει τον δεύτερο νεκρό από άλλη έκρηξη που είχε σημειωθεί στην επιχείρηση. «Τον πέταξε μέσα σε μια δεξαμενή γιατί καιγόταν ολόκληρος. Το αφεντικό του είπε “μη με κυνηγήσεις, ό,τι χρειαστείς θα στα προσφέρω εγώ”. Κουκούλωσαν τότε το θέμα και τώρα έγιναν τα χειρότερα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς παίρνουν πιστοποιήσεις και άδειες».

«Άφησε πίσω τα παιδιά του, εγώ 35 χρονών έμεινα χήρα»

«Ο άντρας μου ερχόταν το βράδυ σπίτι και μου έλεγε “του λέμε διαρροές, λέει μπείτε να δουλέψετε, θα σκοτωθούμε αφεντικό, μου έλεγε “θα με βρεις κάρβουνο”».

Η άτυχη γυναίκα, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, ζήτησε την τιμωρία του δράστη.

«Το μόνο που θέλω είναι να ακουστώ ώστε να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν θέλω ούτε χρήματα, ούτε τίποτα. Άφησε πίσω τα παιδιά του, εγώ 35 χρονών έμεινα χήρα, άνεργη πώς θα τα βγάλω πέρα δεν ξέρω. Είμαι δυνατή όμως. Ο Μάκης μου ήταν από τα καλύτερα παιδιά, δούλευε μέρα νύχτα για να τα βγάλει πέρα, δεν ξέρω τι είναι όλο αυτό που με βρήκε. Είχε σκοτωθεί και δεν ήρθε κανένας να μου πει τίποτα».