Προκαλεί και πάλι ο δήμαρχος Ιάσμου: «Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης»

253

Ένα βήμα παραπέρα πάει ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μετά τις καθαιρέσεις αντιδημάρχων και τις απολύσεις εργαζομένων ως «γκιουλενιστών».

Αυτή τη φορά ο Μουμίν επιτίθεται στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη κατηγορώντας τον ως «επικεφαλής εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης»!

«Κακώς φυλάνε τον Γκιουλέν»
Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ο Οντέρ Μουμίν υπεραμύνθηκε των ως τώρα ενεργειών του λέγοντας ότι οι ανακλήσεις των υπηρεσιακών και αιρετών παραγόντων στο δήμο Ιάσμου Ροδόπης έγιναν για «λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος».

Μάλιστα συσχέτισε ορισμένους από τους παυθέντες από τα καθήκοντά τους με την «Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETΟ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ». Στη δημοσιογραφική επισήμανση ότι η FETO χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση μόνο από την Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν και πως ΗΠΑ, ΕΕ και ελληνική κυβέρνηση δεν κατατάσσουν την εν λόγω οργάνωση στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ο κ. Μουμίν επέμεινε στην άποψή του υποστηρίζοντας ότι δεν εκφράζει τις θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης αλλά προσωπικές απόψεις.

Ωστόσο σχολίασε ότι «κακώς φυλάνε τον Γκιουλέν, έχει σκοτώσει ανθρώπους», επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι είναι Έλληνας δήμαρχος με «πιστή υπακοή στο σύνταγμα και στους νόμους του κράτους» και δεν έχει κάνει έκνομες ενέργειες όπως ανέφερε.

Δράση επί ελληνικού εδάφους
Ειδικότερα για τον κ. Στυλιανίδη ο δήμαρχος Ιάσμου ανέφερε ότι «ο Ευριπίδης Στυλιανίδης –αυτή είναι η εκτίμησή μου και θα καταθέσω στοιχεία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – ότι είναι ο επικεφαλής της εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης».

Ερωτηθείς ο κ. Μουμίν ποιες έκνομες ενέργειες έχει κάνει η κατ’ αυτόν εγκληματική οργάνωση δήλωσε ότι «έχουν δράση επί ελληνικού εδάφους εδώ και χρόνια. Καταρχάς ένας ολόκληρο σύστημα με επικεφαλής τον Ευριπίδη Στυλιανίδη πήγε να ανατρέψει εμένα και τη νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή».

Ραντεβού με Ντογιάκο
Μάλιστα ο κ. Μουμίν δήλωσε ότι ζήτησε ραντεβού από τον κ. Ντογιάκο και έχει επικοινωνήσει με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα λέγοντας παράλληλα ότι είναι στη διάθεση του υπουργού Εσωτερικών του κ. Βορίδη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοικησης για να παράσχει εξηγήσεις. «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα» τόνισε.

Αναφορικά με την ενοχή των καρατομηθέντων δημοτικών παραγόντων δήλωσε ότι «έχω απτά στοιχεία και αποδείξεις και θα τα προσκομίσω εκεί που πρέπει», ενώ ερωτηθείς αν φοβάται ότι θα παυθεί από τα καθήκοντά του για παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους, μετά και την έρευνα – έλεγχο που διενεργεί το υπουργείο Εσωτερικών για τις ενέργειές του, δήλωσε ότι «δε νομίζω ότι θα συμβεί αυτό» συμπληρώνοντας ότι διαθέτει «ισχυρά στοιχεία» που «όταν κληθώ θα τα καταθέσω».

Μόνο το θεό φοβάμαι
«Μπροστά στην αλήθεια τα πάντα μπορούν να λυγίσουν. Μόνο το θεό φοβάμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας μάλιστα τη συνέντευξή του προφανώς για λόγους νομικής υπεράσπισης σε τυχόν μελλοντικό πειθαρχικό ή ποινικό έλεγχο που μπορεί να φτάσει μέχρι την οριστική παύση του δήλωσε για ακόμα μια φορά ότι «ως Έλληνας δήμαρχος έχω πιστή υπακοή στους νόμους του κράτους και δεν έχω κάνει έκνομες ενέργειες» προσθέτοντας ότι ως δήμαρχος Ιάσμου «παίρνω εντολή μόνο από τους δημότες μου» υπενθυμίζοντας το ποσοστό 66% με το οποίο εκλέχτηκε δήμαρχος.