Πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού

367

Πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η «αγορά» από το δημόσιο ποσοστού 20%- 40% των εισιτηρίων για θεατρικές παραστάσεις , συναυλίες και μουσικές σκηνές της περιόδου Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου έναντι 10 ευρώ ανά θέση και ποσοστού 10%-20% των εισιτηρίων για σινεμά έναντι 4 ευρώ , υπό τον όρο διατήρησης των θέσεων εργασίας. Για τις τουριστικές επιχειρήσεις 12μηνης λειτουργίας οι οποίες υπέστησαν πτώση τζίρου πάνω από 70% στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, το δημόσιο θα καταβάλλει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για το τελευταίο τετράμηνο του έτους  ενώ τόσο οι αποδοχές όσο και το επίδομα αδείας θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας .

Θεσπίζεται επίσης ειδική οικονομική ενίσχυση για ξενοδοχειακές μονάδες με περισσότερους από 50 εργαζόμενους εφόσον προχωρήσουν σε επενδύσεις αναμόρφωσης ή ενεργειακής αναβάθμισης τω κτιριακών εγκαταστάσεών τους καθώς και δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των πληγέντων από τον ΙΑΝΟ.