Πτώση 19χρονου στο ΑΠΘ: «Φοιτήτρια ζαλίστηκε και παραλίγο να πέσει από το ίδιο παράθυρο», λέει συμφοιτήτριά του

236

Μια ημέρα πριν πέσει ο 19χρονος από το παράθυρο της Σχολής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, άλλη μια φοιτήτρια παραλίγο να βρεθεί στο «κενό», όπως αναφέρει φοιτήτρια του Τμήματος.

«Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει, αλλά για μία χρόνια κατάσταση στη Νομική, με τα πράγματα να έχουν γίνει χειρότερα λόγω της χρηματοδότησης, επειδή τα τμήματα από τρία έγιναν δύο. Ούτε στα τρία τμήματα χωρούσαμε», ανέφερε η φοιτήτρια της Νομικής Σχολής, Νίκη Αγγελοπούλου.

Όπως κατήγγειλε στη συνέχεια, «την προηγούμενη ημέρα από το περιστατικό, σε ένα άλλο μάθημα, μια κοπέλα που καθόταν στο παράθυρο και ζαλίστηκε, έκανε ”τραμπάλα” στο παράθυρο. Ευτυχώς ήταν τυχερή και δεν έπεσε».

Την ίδια ώρα πολλές είναι οι καταγγελίες των φοιτητών που αναφέρουν ότι λόγω υπεράριθμων ατόμων στις αίθουσες διδασκαλίας, αναγκάζονται να κάθονται στα περβάζια των παραθύρων που δεν διαθέτουν προστατευτικά κάγκελα, ακόμα και στο πάτωμα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

«Το δυστυχέστερο όλων είναι ότι δεν ήταν σίγουρα ένα μεμονωμένο συμβάν καθώς ο συνωστισμός στις αίθουσες είναι συχνός. Εκεί που καθόταν το παιδί έχω κάτσει και εγώ δυστυχώς. Είναι μια πολύ δύσκολη σχολή στην οποία η συνεχής παρακολούθηση και παρουσία στην αίθουσα είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε, όμως δεν ήταν δυνατή λόγω του συνωστισμού», αναφέρει τεταρτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός που έπεσε χθες από τον δεύτερο όροφο της Σχολής του εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με κατάγματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος φέρει κάταγμα στον καρπό του δεξιού χεριού, όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας και ρωγμώδες κάταγμα στην κνήμη του δεξιού ποδιού, που εκτιμάται από τους γιατρούς, πιθανώς για την τοποθέτηση νάρθηκα.

Ο φοιτητής εισήχθη για προληπτικούς λόγους στη Δ’ Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Στο μεταξύ, σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στη Νομική, ενώ η Πρυτανεία ζήτησε να ερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες του συμβάντος.