Ραφαήλ Καλυβιώτης: Δεν έκανε προεκλογική εκδήλωση αλλά ένα εκπληκτικό μίνι-συνέδριο με Μελετόπουλο, Γρίβα, Φίλη και Ηλιόπουλο (βίντεο)

252

Λίγοι είναι στην χώρα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν χρειάζεται να μιλούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους, αλλά το κάνουν άλλοι γι’ αυτούς. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Ραφαήλ Καλυβιώτη, στου οποίου την προεκλογική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Royal Olympic βρέθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά πρόσωπα προκειμένου να εκδηλώσουν την υποστηριξή τους στον αγώνα του.

Αυτό δεν είναι προεκλογική συγκέντρωση, είναι συνέδριο είπε χαριτολογώντας από το βήμα του ομιλητή κατά την εκδήλωση ο καθηγητής Γιώργος Φίλης. Και είχε δίκιο!

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα προεκλογική εκδήλωση, που δεν ήταν επικεντρωμένη σε κάποιο «λαμπερό» πρόσωπο που προσπαθούσε περαιτέρω να αναδειχθεί αλλά μάλλον είχε να κάνει με την «ουσία» των εκλογών και το σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται τόσο η πατρίδα μας όσο και η Ευρώπη ολόκληρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των παρόντων βουλευτών του κόμματος ΝΙΚΗ Νικολάου Βρεττού και Αναστασίου Οικονόπουλου. Και οι δύο βουλευτές εξήραν την προσωπικότητα του Ραφαήλ Καλυβιώτη ενώ τόνισαν την σημασία που έχει για το κίνημά τους η διεύρυνση σε νέα κοινά. Ταυτόχρονα όμως υπογράμμισαν και το πόσο σημαντικές είναι οι μάχες που δοθούν το επόμενο διάστημα.

Αμέσως μετά χαιρετισμό στην εκδήλωση απύηθηνε ο Άγγελος Χωριανόπουλος, του www.futurewarfare.gr ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει τον Ραφαήλ Καλυβιώτη όχι επειδή τον γνωρίζει αλλά επειδή ήταν η πρώτη φωνή που άκουσε φοιτητής ακόμη να αμφισβητεί την woke κουλτούρα! Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, από το κανάλι Right Society και το conserva.gr που αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ανατραπεί σε πλατφόρμες όπως το youtube ο συστημικός λόγος. Και τόνισε ότι ήταν μέσα από αυτή την διαδικασία που προέκυψαν πρόσωπα όπως ο Ραφαήλ Καλυβιώτης που μπορούν σε κάθε επίπεδο να αντιμετωπίσουν «στα ίσια» όποιον βρεθεί απεναντί τους.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πέτρος Τασιός, αναλυτής διεθνών σχέσεων με πληθωρική παρουσία στην δημόσια σφαίρα που εξήγησε πώς αφού επέστρεψε στην Ελλάδα και παρά την απογοητευσή του βρήκε στο πρόσωπο του Ραφαήλ Καλυβιώτη και του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών μια εξαίρεση. Τόνισε δε ότι σε περίπτωση που ο τελευταίος εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα διαπρέψει.

Στη συνέχεια καθένας από τους ομιλητές έδωσε το προσωπικό του στίγμα για τις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ο διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Λουδοβικείου-Μαξιμιλιανείου Πανεπιστημίου Μονάχου και Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών και Συγχρόνων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Ηλιόπουλος με τον χειμαρρώδη λόγο του, αναφέρθηκε στους πολιτισμικούς κινδύνους που υφίσταται η Δύση από τον πολιτισμικό μαρξισμό και τη διεθνιστική αριστερά. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει ότι ως Έλληνες αλλά και Χριστιανοί οφείλουμε να παραμένουμε αισιόδοξοι! Σημείωσε δε πώς αυτού του είδους η «αισιοδοξία» μπορεί να βασισθεί σε πρόσωπα σαν και αυτά του Ραφαήλ Καλυβιώτη.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής, Γιώργος Φίλης επικεντρώθηκε κυρίως στις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε ευρωβουλευτής βρεθεί στις Βρυξέλλες. Και εξήγησε πώς είναι τόσο η θεωρητική κατάρτιση όσο και η προσωπικότητα του Ραφαήλ που τον κάνει να πιστεύει ότι δεν θα πάει εκεί για να σταθεί σε «Θερμοπύλες» αλλά για να ξεκινήσει να οργανώνει τις Πλαταιές.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κώστας Γρίβας ήταν ο επόμενος ομιλητής. Κατά την δική του τοποθέτηση έδωσε έμφαση στην ταυτότητα του δυτικού πολιτισμού την οποία η σύγχρονη αριστερά προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να αλλοιώσει, είτε εθνικά είτε σε επίπεδο λαϊκής υπόστασης είτε ακόμα και όσον αφορά στην οικογένεια και την ίδια την ανθρώπινη φύση. Τονίζοντας την σημασία της Ορθοδοξίας ως της κεντρικής δύναμης που μπορεί τελικά να σώσει την Ευρώπη, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο στο πρόσωπο του Ραφαήλ Καλυβιώτη, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε ακριβώς ανθρώπους σαν και αυτόν δηλαδή αγνούς, ανοιχτόμυαλους, με γνώσεις!

Ο Ραφαήλ Καλυβιώτης

Τελευταίος στο βήμα, πριν τον ίδιο τον Ραφαήλ Καλυβιώτη, ανέβηκε ο διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γενεύης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευτικός και Λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής Μελέτης Μελετόπουλος. Εκτός από την «προσωπική μαρτυρία» του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή ως μαθητή του τον οποίο περιέγραψε ως «καλό Έλληνα» και «καλό Χριστιανό», ο Μελέτης Μελετόπουλος απέκρουσε την κυβερνητική ρητορική περί «ακροδεξιάς» που προσπαθεί να θέσει στο περιθώριο την Νίκη. Ταυτόχρονα ανέπτυξε και αυτός τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί όποιος εκπροσωπεί την χώρα μας στην Ευρωβουλή. Γιατί όπως ξεκαθάρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι πια μια «κοινότητα» αλλά ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων.

Και δεν μπορούμε, διευκρίνησε, να στέλνουμε ευρωβουλευτές «τουρίστες» και ποδοσφαιριστές ή κάποιους που πιστεύουν στον … φεντεραλισμό ενώ χρειάζονται άνθρωποι που θα υπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Ραφαήλ ΚΑλυβιώτης, που σε μια συγκλονιστική ομιλία ανέλυσε τις σκέψεις του σχετικά με τα διλήμματα των ευρωεκλογών. Αναφέρθηκε στο woke κίνημα που θέλει να σβήσει τους παραδοσιακούς θεσμούς, στην προσπάθεια αντικατάστασης των γηγενών πληθυσμών της Ευρώπης από μουσουλμανικά πλήθη αλλά και την εξάρτηση των μηχανισμών των Βρυξελλών από τις πολυεθνικές εταιρείες, των οποίων τα συμφέροντα προωθούνται.

Δείτε όλη την εκδήλωση: