Ρήγας: Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν τον Μητσοτάκη – Δεν είναι ηθικό να σχηματίσουν ΚΟ

210

Πυρά εναντίον της ομάδας των «11» εκτόξευσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στο Open.

Ο κ Ρήγας υπογράμμισε ότι με τη συγκρότηση της νέας ΚΟ επιχειρούν «κατακερματισμό» των προοδευτικών δυνάμεων και πως «εξυπηρετούν» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημείωσε πως «δεν μπορούν να κάνουν νέα ΚΟ» γιατί είναι κατά του κώδικα δεοντολογίας του κόμματος, που οι ίδιοι ψηφίσανε.

«Είναι λογικό να ηρεμήσουν τα πράγματα τώρα. Αυτό που θέλαμε ήταν να ολοκληρωθεί μια εξέλιξη των πραγμάτων, όποια και αν ήταν αυτή. Προφανώς και ήταν λάθος η επιλογή που κάνανε οι πρώην σύντροφοι γιατί όταν επιχειρείς να κατακερματίσεις, γιατί αυτό συμβαίνει, το χώρο των προοδευτικών – δημοκρατικών σε μια περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει μια σειρά από νομοσχέδια που είναι εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Με τη στάση αυτή, εξυπηρετούν τον Μητσοτάκη.

Είτε σκόπιμα είτε άσκοπα, ως ηθελημένα ή μη, αυτό το πράγμα δημιουργεί ως αποτέλεσμα. Όταν έχεις κατακερματισμό και αφήνεις τέτοιο περιθώριο, ότι περνάει σε προγραμματικό, σε νομοσχέδια, δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την επόμενη ημέρα και προφανώς τον προοδευτικό κόσμο, δεν τον διευκολύνει», ανέφερε αρχικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το «μαξιλάρι» που άφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος των 37 δις ευρώ και την αλλαγή του αφηγήματος για το ζήτημα αυτό από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Ρήγας αναφέρει: «Και εγώ έχω μιλήσει για τα 37 δις και προφανώς ήταν μεγάλο επίτευγμα γιατί χρειαζόταν το ‘’μαξιλάρι’’, έδωσε την διέξοδο. Το ερώτημα που μπήκε και από τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Αλέξη Τσίπρα ήταν εάν θα έπρεπε να ήταν το μαξιλάρι σε αυτό το μέγεθος και αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μέσω των χρημάτων αυτών κάποια, για απαλλαγές».

Συνεχίζοντας την κριτική του στην ομάδα των 11 λέγοντας πως «δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Παρατηρώ και αφωνία και αλαλία και για τα εθνικά ζητήματα τώρα που έρχεται ο Ερντογάν».

Ακόμη, σχολίασε πως «δεν μπορούν να κάνουν άλλη ΚΟ. Γιατί η ψήφος των πολιτών ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα. Δημιουργείται μια νέα ΚΟ δια μέσω των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτό δεν είναι ηθικά και πολιτικά σωστό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος έχουν ήδη υπογράψει, όχι μόνο συμβάλλει στον κώδικα δεοντολογίας, ο οποίος λέει όταν παραιτείσαι παραδίδεις την έδρα. Να θυμίσω σε όλους πως όταν το ’15 αποχώρησαν βουλευτές, δύο άνθρωποι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η Βασιλική Κατριβάνου, προς τιμήν τους σεβάστηκαν αυτόν τον ηθικό κώδικα».

«Η εικόνα που δίνουν είναι ‘έχασα και έφυγα. Δεν μου αρέσει το πρόσωπο’. Δεν είναι έτσι. Εμείς κάνουμε φυγή προς τα μπρος από εδώ και πέρα», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ρήγας απαντά: «Ισχύει το χρονοδιάγραμμα και αυτό που συζητάμε είναι η αναδιάταξη όλων των δυνάμεων με στόχο τις ευρωεκλογές. Άρα όλα να εξυπηρετήσουν τον στόχο των ευρωεκλογών, να έχουμε ένα αποτέλεσμα που για τα επόμενα δύο χρόνια θα δίνει την δυνατότητα της διακυβέρνησης. Δεν είμαστε για να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά ο χώρος που θα κυβερνήσει τον τόπο».

Για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για τα «τρολς του ΣΥΡΙΖΑ» και τις προσφυγές που έκανε σχολίασε πως «ένα πολιτικό πρόσωπο πρέπει να έχει την εν συναίσθηση τι λέει, πώς το λέει και τι κάνει», ενώ επέμεινε πως δεν χρησιμοποιεί το κόμμα τέτοιες τακτικές.