Ρόδος: Μεγάλο πρόβλημα με τους μετανάστες – Γέμισαν οι δρόμοι του νησιού

144

Σε περίπου 70 άτομα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά υπολογίζεται το σύνολο των νέων μεταναστών που βρίσκονται αυτές τις μέρες στους δρόμους της πόλης μας, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς, έστησαν σκηνές έξω από το Ταχυδρομείο στο κέντρο της Ρόδου, μέχρι να ξεκινήσει διαδικασία μεταφοράς στους σε κέντρα υποδοχής προσφύγων σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη της κοινωνικής οργάνωσης «Ελάφι – Αυτοοργανωμένο κίνημα πολιτών» αναφέρει για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο κέντρο της πόλης μας αναφορικά με τους μετανάστες:

«Από προχθές (σ.σ. 4.12.2023) άρχισαν ξανά να πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι στο νησί. Η πληροφόρηση που λαμβάνουμε κάνει λόγο για πολλούς περισσότερους τις επόμενες ημέρες.

Προχθές (σ.σ. 4.12.2023) στο «Θέρμαι» μετρήσαμε 50 άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Χθες (σ.σ. προχθές) έγιναν 200 οι άνθρωποι και κατευθυνθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα διότι, όπως ζητάνε όσοι περνάνε από το νησί, θέλουν άμεσα να πάνε σε δομές.

Το απόγευμα (σ.σ. προχθές) μοιράσαμε 80 γεύματα, κουβέρτες, μπουφάν, παπούτσια, κάλτσες, μερικοί ήταν ξυπόλητοι, μερικοί με κοντομάνικο αλλά όλοι ήταν -ως συνήθως- πεταμένοι και παρατημένοι.

Οι δικές μας τωρινές ανάγκες είναι οι εξής:
– Κουβέρτες

– Παπούτσια απο 44 νούμερο και πάνω

– Κάλτσες παιδικές

– Παπουτσάκια 2 ζευγάρια 25 νούμερο

-Κρουασάν

– Χυμούς

– Φρούτα

– Τσουρέκια

– Κριτσίνια

– Οτιδήποτε απο ξηρά τροφή

Το σημείο παράδοσης με επικοινωνία μέσω της ομάδος «Ελάφι – Αυτοοργανωμένο κίνημα πολιτών», στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως πάντα.

Τέλος, καλούμε τον δήμο Ρόδου μέσω του ΔΟΠ να υπολογίσει και να μαγειρέψει ξανά για τους συνανθρώπους μας όπως έκανε, από το μέσο του διαστήματος και μετά, την προηγουμένη φορά.

Να μας διαβεβαιώσει ότι από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη σίτιση.

Περιμένουμε πολλές βροχές, υπάρχουν μωράκια και οικογένειες στα πάρκα. Εμείς επιμένουμε από την πρώτη μέρα να δοθεί λύση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ή την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή τον δήμο με προσωρινή στέγαση λίγων ημερών για τους συνάνθρωπους μας. Δεν μας ακούει κανείς!»