Ρωσία: Συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» στρατηγών – Νέα σύλληψη στενού συνεργάτη του Γκερασίμοφ

185

Σε χιονοστιβάδα εξελίσσεται στη Ρωσία το πογκρόμ εναντίον της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με το έναν ανώτατο στρατιωτικό μετά τον άλλο να συλλαμβάνονται με την κατηγορία της «διαφθοράς».

Σήμερα Πέμπτη 23/5/2024 ήταν η σειρά του Αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία και Αρχηγού της Κύριας Διεύθυνσης Επικοινωνιών, Αντιστράτηγου Βαντίμ Σαμαρίν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι για «δωροδοκία σε ιδιαίτερα μεγάλη κλίμακα» και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Την πληροφορία για τη σύλληψη και προφυλάκισή του, μετά από δικαστική εντολή μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Βαντίμ Σαμαρίν θεωρείτο στο παρελθόν ως μέλος του στενού κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ φέρεται ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία, του Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, ο Σαμαρίν φέρεται να διατηρεί περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων στο Λονδίνο και την Κύπρο, ενώ η οικογένειά του φέρεται να έχει «φυγαδευτεί» στο Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται πως πριν δύο ημέρες, στις 21/5/2024, συνελήφθη ο πρώην διοικητής της 58ης Στρατιάς της Ρωσίας, Ιβάν Ποπόφ, ως ύποπτος για «ευρείας κλίμακας απάτη», όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Πηγή: OnAlert.GR