Σαλαμίνα: Ο 68χρονος παιδόφιλος «παλαιοημερολογίτης» δεν έχει σχέση με την εκκλησία, λέει ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς Γερόντιος

504

Καμία σχέση με τους παλαιοημερολογίτες της Μητρόπολης Γ.Ο.Χ. (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) Πειραιώς και Σαλαμίνος δεν έχει ο 68χρονος ιερέας που συνελήφθη την Κυριακή στην Σαλαμίνα για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος Β΄, ο 68χρονος είναι άγνωστο σε ποια κοινότητα των παλαιοημερολογιτών ανήκει κι αυτό γιατί στο νησί χρόνια τώρα έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα με άτομα που φοράνε το ράσο παραπλανώντας έτσι μερίδα των πιστών:

«Μιλάμε για ένα γεγονός που μας θλίβει όλους. Είναι κατακριτέο και καταδικαστέο και σε αυτό το σημείο να πω πως δεν έχει καμία σχέση με την δική μας εκκλησία. Δεν έχει σχέση ο ιερέας αυτός με την Μητρόπολη Πειραιώς και Σαλαμίνας της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος» αναφέρει και προσθέτει:

«Δυστυχώς ανήκει κι αυτός στην κατηγορία των παραπηγμάτων των παλαιοημερολογιτών, που υπάρχουν στο νησί. Όλοι αυτοί οι διάφοροι “ρασοφόροι” που κανένας δεν γνωρίζει από που κρατάει η σκούφια τους εκμεταλλεύονται δυστυχώς τον κόσμο. Αλλά μιλάμε για ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποτε είχαμε θέματα με κάποιον άλλο στη που παρουσιαζόταν επίσης ως ιερέας και ήταν έμπορος ναρκωτικών, άλλοι που παρουσιάστηκαν ως εξορκιστές, τώρα έχουμε και παιδόφιλο».

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιο, στη Σαλαμίνα πολλά αυθαίρετα σπίτι έχουν «βαφτιστεί» μοναστήρια και ησυχαστήρια:

«Τέτοιου τύπου ιδιωτικά μοναστήρια υπάρχουν πολλά στη Σαλαμίνα, άλλα είναι ιδιοκτησίας «Συλλόγων Παραθεριστών», άλλα είναι αυθαίρετες κατοικίες που τις μετατρέπουν και τις δηλώνουν ως μοναστήρια και ησυχαστήρια. Έχουμε χάσει τον αριθμό αφού κάθε χρόνο όλο και κάποιο καινούργιο εμφανίζεται. Οι πιστοί θα πρέπει να είναι πιο υποψιασμένοι και να προσέχουν».