Σχεδόν 900 παραβάσεις και 64 συλλήψεις σε 15 μέρες στην Κρήτη από την ΕΛ.ΑΣ.

220

Στη σύλληψη δεκάδων ατόμων και τη βεβαίωση σχεδόν 900 παραβάσεων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως και 29/02/2024 πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ανηλικότητας .

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθησαν 4.444 άτομα και 3.743 οχήματα, βεβαιώθηκαν 888 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 90 μέθη και 75 λοιπές παραβάσεις, προσήχθησαν 149 άτομα, συνελήφθησαν 64 άτομα εκ των οποίων πέντε ανήλικοι.

Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, κλοπές, ηχορύπανση,παρεμπόριο, Κ.Ο.Κ. νόμου περί αλλοδαπών κ.α.

Κατασχέθηκαν, 142 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κοκαΐνης, πακέτα τσιγάρα χωρίς την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης, 284 φυσίγγια, χρηματικό ποσό 200 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, 3 μαχαίρια, ξύλινη ράβδος, σπρέυ πιπεριού, είδη παρεμπορίου.

Πηγή: Law & Order