Σήφης Βαλυράκης: Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

449

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2022, από τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης ενώ το ετήσιο μνημόσυνο δεν έγινε λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Η ανακοίνωση της συζύγου του, Μίνας Βαλυράκη αναφέρει: «Σήμερα 24.01.2022 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια.

Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της υπόθεσης, που μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των φερομένων ως δραστών εκκρεμεί στον 2ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε προγραμματίσει εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου στον οικογενειακό τάφο της οικογενειας να πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών καθιστούν τη διεξαγωγή του αδύνατη, καθώς το νεκροταφείο παραμένει κλειστό και η πρόσβαση στον χώρο έχει απαγορευθεί για λόγους ασφαλείας λόγω ολισθηρότητας και παγετού.

Όπως είχε συμβεί και κατά την κηδεία του, έτσι και τώρα δυστυχώς, άλλος ένας παράγοντας πλην της πανδημίας δεν επιτρέπει, την διεξαγωγή τώρα του μνημοσύνου και την ακώλυτη προσέλευση που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος της ιστορίας και της αξίας του εκλιπόντος.

Ύστερα από αυτά η οικογένεια του εκλιπόντος επιφυλάσσεται να πραγματοποιήσει ανοιχτό μνημόσυνο μετά την παρέλευση όλων αυτών των εμποδίων. Ούτως ή άλλως εκκρεμεί, και θεωρούμε ότι δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της οικογένειας, η πραγματοποίηση και ενός πολιτικού μνημοσύνου για τον Σήφη Βαλυράκη όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους χιλιάδες συμπολίτες που μας έχουν εκφράσει με κάθε μέσο τη συμπαράστασή τους».