Σήφης Βαλυράκης: Ματαιώθηκε το μνημόσυνό του λόγω της κακοκαιρίας

449

Η χιονοκαταιγίδα της «Ελπίδας» ματαίωσε το μνημοσυνο του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με την οικογένεια: «Σημερα 24.01.2022 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια. Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της υπόθεσης, που μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των φερομένων ως δραστών εκκρεμεί στον 2ο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη είχε προγραμματίσει εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου στον οικογενειακό τάφο της οικογενειας να πραγματοποιήσει το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών καθιστούν τη διεξαγωγή του αδύνατη, καθώς το νεκροταφείο παραμένει κλειστό και η πρόσβαση στον χώρο έχει απαγορευθεί για λόγους ασφαλείας λόγω ολισθηρότητας και παγετού.

Οπως είχε συμβεί και κατά την κηδεία του, έτσι και τώρα δυστυχώς, άλλος ένας παράγοντας πλην της πανδημίας δεν επιτρέπει, την διεξαγωγή τώρα του μνημοσύνου και την ακώλυτη προσέλευση που θα αντιστοιχούσε στο μέγεθος της ιστορίας και της αξίας του εκλιπόντος.

Υστερα από αυτά η οικογένεια του εκλιπόντος επιφυλάσσεται να πραγματοποιήσει ανοιχτό μνημόσυνο μετά την παρέλευση όλων αυτών των εμποδίων. Ούτως ή άλλως εκκρεμεί, και θεωρούμε ότι δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της οικογένειας, η πραγματοποίηση και ενός πολιτικού μνημοσύνου για τον Σήφη Βαλυράκη όποτε οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε κάθε περίπτωση απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στους χιλιάδες συμπολίτες που μας έχουν εκφράσει με κάθε μέσο τη συμπαράστασή τους».