Σιγή ιχθύος τηρούν οι ΑΝΕΛ μέχρι την Κυριακή που θα συνεδριάσουν

186

Στους ΑΝΕΛ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τηρείται σιγή ιχθύος, καθώς σύμφωνα με πηγές, έχει ζητηθεί στους βουλευτές, για τις επόμενες ώρες, σε βουλευτές να μην κάνουν δηλώσεις για το ζήτημα της παραίτησης Κοτζιά.

Μάλιστα, ο  εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας χθες στο Κontra, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κόντρα του υπουργού Εξωτερικών με τον Πάνο Καμμένο, που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Σεβόμενος και την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, αλλά πάνω από όλα την επιλογή του πρωθυπουργού. Είναι το απόλυτο δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει, να αποδέχεται ή να μην αποδέχεται μια παραίτηση, να επιλέγει τους συνεργάτες του, τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Τοσουνίδης.

Πληροφορίες προερχόμενες από το κόμμα των  ΑΝΕΛ λένε πως το κλίμα στο κόμμα είναι βαρύ και ο Πάνος Καμμένος δεν προτίθεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και  θα κρατήσει χαμηλούς τόνους τις επόμενες ημέρες.

Όλες οι πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ στην πολιτική σκακιέρα, αναμένεται να συζητηθούν την ερχόμενη Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της ενιαίας γραμμής που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

Ο κ. Τοσουνίδης στην συνέντευξη του χθες, υποστήριξε αυτή τη φορά πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν μια πρόταση δυσπιστίας που πιθανόν να έφερνε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία. «Αν τολμήσει η Νέα Δημοκρατία να ξαναφέρει μια πρόταση δυσπιστίας που θα λέει ότι υπερασπίζεται τη Μακεδονία, χωρίς να αναφέρει ούτε καν την άποψη της για το όνομα του γειτονικού Κράτους, ας τολμήσει για δεύτερη φορά να εκτεθεί. Όχι. Δεν μπορεί να περιμένει στήριξη στην καταστροφή» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην δήλωση – προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα χθες από το Μαξίμου, ότι δεν πρόκειται στο εξής να δεχθεί διγλωσσία στην εθνική γραμμή της χώρας, ο κ. Τοσουνίδης εξήγησε ότι δεν απευθυνόταν στον Πάνο Καμμένο. «Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό πρέπει να απευθύνεται στον Πάνο Καμμένο. Θα έλεγα ότι όχι. Κυρίως δεν απευθύνεται στον Πάνο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, ενώ στην ερώτηση ποιος άλλος έχει διγλωσσία στην κυβέρνηση, προχώρησε σε μια αμφίσημη δήλωση, λέγοντας: «Θα χαρώ να δω μια συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να σας απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα».