Σουηδία: Μεγάλη διαδήλωση μουσουλμάνων, ΛΟΑΤΚΙ, ακροαριστερών και πράσινων στο Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (VIDEO)

395

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι με την αρωγή ακροαριστερών οργανώσεων, ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστών και φανατικών οικολόγων, όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Μάλμε, στη Σουηδία, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στο woke πανηγυράκι της Eurovision, λίγες ώρες προτού να παρουσιαστεί η συμμετοχή της χώρας αυτής στον διαγωνισμό.

Οι περίπου 5.000 διαδηλωτές έκαναν πορεία από την κεντρική πλατεία του Μάλμε, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα όπως «Απελευθερώστε την Παλαιστίνη» και «η Eurovision νομιμοποιεί τη γενοκτονία».

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω», εξήγησε η Χίλντα, μια 30χρονη διαδηλώτρια.

«Δεν μπορώ να διασκεδάσω γνωρίζοντας ότι συμμετέχει το Ισραήλ, όταν όλα αυτά τα παιδιά πεθαίνουν. Πιστεύω ότι είναι άδικο», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πορεία συμμετείχε και η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία είναι γνωστή για τις φιλοπαλαιστινιακές θέσεις της.

Η Ισραηλινή Εντέν Γκολάν θα συμμετάσχει κανονικά σήμερα το βράδυ στον δεύτερο ημιτελικό, με το τραγούδι “Hurricane”.