Σπύρος Μαρτίκας για τη ληστεία στο φαρμακείο του: «Με τρόμαξε πολύ, κανονικά θα έπρεπε να απομακρυνθεί»

7427

Δύσκολες ήταν οι τελευταίες ώρες για τον Σπύρο Μαρτίκα, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας 14/11 ληστής μπήκε στο φαρμακείο του στο Κερατσίνι.

Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι», ο ληστής με τη χρήση βίας έκλεψε 250 ευρώ από το ταμείο. Ο ληστής με την υπάλληλο του φαρμακείου πάλεψαν, ωστόσο η νεαρή γυναίκα δεν μπόρεσε να τον απωθήσει… Ο άνδρας δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τις Αρχές.

Το απόγευμα της Τρίτης 14/11 ο Σπύρος Μαρτίκας αλλά και η συνάδελφός του, Ιωάννα μίλησαν στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο και περιέγραψαν το παρασκήνιο της ληστείας.

«Για κάποια στιγμή, 10 λεπτά περίπου, δεν είχα κόσμο στο φαρμακείο. Μπήκε μέσα, μου είπε να πάρει τα λεφτά και ξεκίνησε μία μάχη μεταξύ μας. Αυτός να προσπαθεί να πάρει τα χρήματα, εγώ να τον σπρώχνω. Δεν σκέφτηκα τίποτα εκείνη την στιγμή, εάν κράταγε κάτι. Απλά όρμηξα για να προστατεύσω εμένα την ίδια, αλλά και τον χώρο του φαρμακείου», είπε η βοηθός του φαρμακείου.

«Το τόλμησε χωρίς να το σκεφτεί. Ήταν αντανακλαστική η κίνησή της να προστατέψει τη δουλειά της, τον εαυτό της. Αυτό ήταν που με τρόμαξε πολύ. Κανονικά θα πρέπει να απομακρυνόμαστε, να του λέμε “πάρε ότι θες και φύγε” για να είμαστε ασφαλείς. Είδατε με πόσο θράσος μπήκε στο ταμείο, με στόχο να την τρομάξει», πρόσθεσε ο Σπύρος Μαρτίκας.