Στα ύψη η τιμή της βενζίνης παρά τη συγκράτηση των διεθνών τιμών (VIDEO)

681

Την τιμή των δύο ευρώ ανά λίτρο προσεγγίζει σε πολλές περιοχές της χωράς, η τιμή της βενζίνης κάτι που προβληματίζει τους οδηγούς που πρέπει να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Αντίθετα, η τιμή του πετρελαίου κινείται μειωτικά. Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου μίλησε στο ΕΡΤNEWS και εξήγησε γιατί συμβαίνει αυτό.

Σημασία έχει όμως ότι είναι ακριβότερες από το προηγούμενο διάστημα και βέβαια ακριβότερες από τα μέσα του Φεβρουαρίου που έχουμε συνεχόμενες αυξήσεις.

  • Η πανελλαδική μέση τιμή την οποία ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σήμερα στο 1 ευρώ και 97 λεπτά.
  • Και στην Αθήνα η μέση τιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 96 λεπτά, κοντεύει να αγγίξει το 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω.

Σχετικά με το γιατί η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ το πετρέλαιο είναι σταθερό, είπε ότι η παράμετρος που διαμορφώνει την τελική τιμή του καυσίμου, είναι η ζήτηση.

  • Για τις τιμές των καυσίμων που θα διαμορφωθούν το Πάσχα κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη, αλλά θεωρώ ότι η βενζίνη θα είναι ακριβότερη.

Όλες αυτές οι αυξήσεις, τις οποίες είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν προέρχονται ούτε λόγω του Πάσχα, ούτε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, αλλά βλέπουμε ότι οι αυξήσεις αυτές πράγματι έχουν έρθει από τα μέσα του Φεβρουαρίου και βέβαια είναι αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.