Σταμάτης Γαρδέλης μέσα από το Δαφνί: «Με είχαν πνίξει οι σκοτεινές σκέψεις»

2577

Για πρώτη φορά μετά τη νοσηλεία του στο Δαφνί, ο Σταμάτης Γαρδέλης μιλά για την κατάσταση της υγείας του και τι τον οδήγησε στο να ζητήσει βοήθεια από το προσωπικό της ψυχιατρικής κλινικής.

Ο ηθοποιός έκανε δηλώσεις στο Tlive, όπου αρχικά είπε: «Με έχει συγκινήσει το μεγάλοι ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κόσμος εδώ μέσα. Ευχαριστώ πάρα πού. Είμαι καλά, είμαι σε μια οικεία και μια σταθερή περιφρουρούμενη κατάσταση, έχω τους γιατρούς τους νοσηλευτές, τους ψυχολόγους…»

Συνέχισε λέγοντας: «Αισθάνομαι την σιγουριά των επιστημόνων δίπλα μου, αισθάνομαι ότι ξεκουράζομαι, έχω μπει σε έναν ρυθμό ύπνου, γιατί δεν κοιμόμουν πριν. Κάποιες σκοτεινές, μαύρες, δυσοίωνες σκέψεις έχουν λίγο μείνει στην άκρη. Έχω ανακαλύψει το νόημα της ζωής μέσα από πάρα πολλές συνεδρίες που έχω κάνει έχει ξαναγεννηθεί μέσα μου μια διάθεση για τα πράγματα και όπως και να πάνε θα το αντιμετωπίσω».

Συνέχισε, αναφερόμενος στον κόσμο και την αγάπη που έλαβε, όπως είπε, μέσα από το ψυχιατρείο.

«Μου δίνει πολλή δύναμη και κουράγιο η αγάπη του κόσμου, που τη βλέπω κι από δω κι από τους επισκέπτες που έρχονται και από το νοσηλευτικό προσωπικό και από τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το ψυχιατρικό ίδρυμα, το οποίο είναι πολύ παρεξηγημένο τελικά και να αναθεωρώ πάρα πολύ τις απόψεις μου, από όταν σκεφτόμουν κάθε φορά που πέρναγα από δω προς τα κάτω, “το Δαφνί είναι τρελάδικο”. Λοιπόν, το Δαφνί δεν είναι ένα τρελάδικο με την τρέχουσα έννοια, είναι μια ανώτερη ψυχιατρική κλινική από πάρα πολύ αξιόλογους ανθρώπους» είπε.

Ακόμη, ο ηθοποιός μίλησε για την απόφαση που πήρε για να ζητήσει μόνος του βοήθεια.

Σχετικά με αυτό είπε: «Ναι βρήκα το κουράγιο και ήρθα μόνος μου διότι ήμουν σε πάρα πολύ μεγάλη πίεση και είχα φτάσει σε σημεία τα οποία δεν θέλω να αναπαράγω να τα σκέφτομαι ξανά, αλλά είχα με είχαν πνίξει πολύ σκοτεινές σκέψεις, σε ένα διέξοδο που ζω που είναι πανελληνίως γνωστό. Δηλαδή ιστορία μου που δεν είναι μόνο αυτή, είναι ένας φόρτος 45 χρόνων στο επάγγελμα. Όλα αυτά που έχω ζήσει και όλη μου την προσωπικότητα όλη μου ύπαρξη η υπόσταση, έμπαινε σε αμφισβήτηση πια».

Για το πρόβλημα που τον ταλανίζει και στάθηκε η αφορμή να μπει στην κλινική, ο Σταμάτης Γαρδέλης είπε: «Αν είναι να σε ξεριζώνουν να σε κόψουν σαν ένα δέντρο με αλυσοπρίονο μετά δεν έχεις ζωή. Κάπως έτσι θα έβλεπα τώρα έχω αναχώρηση κατά κάποιο τρόπο. Ο γιατρός μου ότι με φιλοσοφικά σχήματα με ποιητική διάθεση με φιλική διάθεση μου έχει ανοίξει τους δρόμους να ανακαλύψω άλλα πράγματα πολύ βαθιά μέσα μου».