Στη βάση των Canadair ο Σωκράτης Φάμελλος: Ζητάμε υποστήριξη σε επίπεδο συντήρησης και επάρκειας μέσων

5882

Στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, όπου είναι η έδρα των Canadair, βρέθηκε σήμερα (02.08.2023) αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο.

«Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα την Πτέρυγα Μάχης όπου φιλοξενούνται τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Θα ήταν βέβαια καλύτερο για όλους μας, και πρώτα από όλα για τη πολιτεία, να μην επισκεπτόμασταν αυτό το χώρο μετά από μία καταστροφή και μετά την απώλεια των δύο ηρώων μας», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στη βάση των Canadair, στην 112 Πτέρυγα Μάχης – Αεροπορική Βάση Ελευσίνας (355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών & 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης), μαζί με τον γραμματέα της ΚΟ, Διονύση Καλαματιανό.

 

«Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να εκφράσουμε πρώτα από όλα τη στήριξή μας στο έργο το οποίο παράγεται στη μεγάλη υπηρεσία -προς την πατρίδα, προς την κοινωνία, προς το περιβάλλον- των πιλότων μας και να ζητήσουμε την υποστήριξη και σε επίπεδο συντήρησης, και σε επίπεδο επάρκειας των μέσων που διατίθενται από την πολιτεία», ανέφερε.

Όπως είπε, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε «για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στις οποίες παρέχεται αυτό το έργο στην κοινωνία αλλά και τις ανάγκες που έχουμε». «Τα πρώτα μας αιτήματα θα έχουν να κάνουν με την υποστήριξη του έργου στο πεδίο και από την τεχνική βάση εδώ της συντήρησης, αλλά και από την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει επάρκεια και να στηρίζει αυτό το σημαντικό έργο που παρέχουν οι πιλότοι μας. Από εκεί και μετά όμως για όλους μας το σημαντικό είναι η πρόληψη», τόνισε.

 

Και πρόσθεσε: «Η πρόληψη των φυσικών καταστροφών, η πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και η πρόληψη της επάρκειας της πολιτείας όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να ανοίξουμε δύο μεγάλες συζητήσεις. Η πρώτη είναι για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας. Για το εάν πράγματι γίνεται πρόληψη δασικών πυρκαγιών, τα εργαλεία που έχουμε -και πιστεύουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

«Από την άλλη έχει δεσμευτεί ο υπουργός ότι η συζήτηση για το πρόγραμμα “Αιγίς” και τη στελέχωση της Πολιτικής Προστασίας θα γίνει επίσης στη Βουλή. Θεωρούμε ότι αυτές οι δύο πρωτοβουλίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Διότι οι φυσικές καταστροφές δεν περιμένουν και η κλιματική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία αλλά, πρέπει να αποτελεί το κίνητρο για να “ανεβάσουμε” σε ένα υψηλότερο επίπεδο την επάρκεια της κοινωνίας μας. Και η πολιτεία έχει την πρώτη ευθύνη.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κράτος, μία ισχυρή πολιτεία που να εξασφαλίζει ότι οι πολίτες δεν θα είναι αβοήθητοι», υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος και κατέληξε: «Και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτήν την αναβάθμιση επάρκειας της κοινωνίας μας