Στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η ψήφος των αποδήμων

347

Πιάνει δουλειά η Βουλή από τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται να ψηφιστούν δύο νομοσχέδια.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών με το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου και μία σειρά από φοροαπαλλαγές.

Ψήφος αποδήμων: Πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία επί της αρχής από την επιτροπή

Χθες το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού πέτασε με ευρεία πλειοψηφία επί της αρχής από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης. Το νομοσχέδιο αφορά στην άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η Νίκη, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα την Δευτέρα θα είναι η μέρα που θα λάβουν τον λόγο οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να τοποθετηθούν, ενώ η ψηφοφορία θα γίνει την Τρίτη.

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει πολλά από τα προεκλογικά μέτρα της κυβέρνησης. Το τελικό κείμενο κατατέθηκε ήδη στην Βουλή και έχει προβλέψεις μεταξύ άλλων για το νέο μισθολόγιο του δημοσίου αλλά και για σειρά φοροαπαλλαγών.

Υπενθυμίζεται πως ήδη ψηφίστηκαν δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η πρώτη αφορά τα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ (μεικτά πληρώματα κ.λ.π) προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα υποδομών ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές. Η δεύτερη αφορά ζητήματα της ηλεκτρονικής λειτουργίας του ΕΦΚΑ.