Στίγκας: Δεν έχω σχέση με Κασιδιάρη – «Πιόνι της κυβέρνησης και μαφιόζο» τον αποκαλούν οι Σπαρτιάτες

589

Μαίνεται ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει τους Σπαρτιάτες, με τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, να διαγράφει τρεις βουλευτές και την Κοινοβουλευτική Ομάδα να τον χαρακτηρίζει σε επίσημη ανακοίνωση της “πιόνι της κυβέρνησης” με “τακτικές μαφιόζων”.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Βασίλης Στίγκας είπε χαρακτηριστικά ότι “έγινε αφόρητη η κατάσταση. Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος. Δεν έλεγα ψέματα, όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυράνθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγούμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν. Εκ του πονηρού το αίτημα για συνέδριο, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Με τον Κασιδιάρη δεν έχω σχέση. Συνειδητή η ανακοίνωση της Κυριακής. Με στήριξε και τον στήριξα, ήθελα να κλείσω λογαριασμούς”.

 

Ερωτηθείς για το αν έχει τους βουλευτές για να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, απάντησε: “Και ναι και όχι. Υπάρχουν βουλευτές μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είναι προβληματισμένοι, είναι “ναι μεν, αλλά”. Ορισμένοι σκέφτονται κάποια πράγματα. Πιθανόν να δώσω συνέντευξη Τύπου αύριο, θα πω και ονόματα και όσα στοιχεία έχω”.

“Πιόνι της κυβέρνησης με μαφιόζικες τακτικές”
Την ίδια στιγμή, οι Σπαρτιάτες σε ανακοίνωση τους, χαρακτηρίζουν τον Βασίλη Στίγκα “πιόνι της κυβέρνησης” με “μαφιόζικες τακτικές”.

Αναλυτικά αναφέρουν: “Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι.
Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε.
Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας;
Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή.
Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ”.