Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου -Την αποδοκίμασαν ξανά στα δικαστήρια (video)

308

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου. εν μέσω αποδοκιμασιών από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί.

Την μητέρα συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε. Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν. Στο περιστατικό παρανέβησαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

Και αυτή τη φορά, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας κουκούλα από μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η 33χρονη κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η 33χρονη, έχει καθοριστεί στις 12:00 το μεσημέρι. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η Ρ. Πισπιρίγκου θα παραμένει σταθερή στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι συνήγοροι υπεράσπισης, Κ.Ζάρδας και Ο.Παπαδόπουλος, η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο και θα υποστηρίξει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την τοξική ουσία στο παιδί, αλλά ο θάνατος οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και δόθηκε στην Τζωρτζίνα από κακή χρήση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων κατά τη διασωλήνωσή του, θα είναι ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός τον οποίο θα προβάλει κατά την απολογία της, σύμφωνα με τους συνηγόρους της. Η ίδια, όπως είπαν, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, επιμένει στην αθωότητά της και είναι διατεθειμένη να υποβληθεί ακόμα και σε «ορό αληθείας», προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται η ίδια για το θάνατο της κόρης της.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Παρότι η 33χρονη δεν έχει ομολογήσει και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο της κόρης της, τα στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα ανθρωποκτονιών είναι επιβαρυντικά για την κατηγορούμενη και οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Η ανίχνευση της τοξικής ουσίας στο παιδί σε ποσότητα που είναι θανατηφόρα, 6mg/ml αίματος, ήταν το κομβικό στοιχείο που έδειξε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Από την αξιολόγηση των υπολοίπων στοιχείων οι Αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η μητέρα ήταν εκείνη που έδωσε την ουσία στο παιδί.