Στην Ηλεία συνελήφθη ο γιατρός που έδινε ψευδείς βεβαιώσει σε μετανάστες έναντι αμοιβής – Πλήθος από «φακελάκια» στην κατοχή του

274

Μια καλοστημένη απάτη με παροχή ψευδών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς εργάτες γης, προκειμένου να λαμβάνουν άδειες παραμονής στην χώρα μας, είχε στήσει ένας γιατρός στη Βάρδα της Ηλείας.

Παράλληλα ο 52χρονος, έναντι αμοιβής, συνταγογραφούσε φάρμακα συγκεκριμένης εταιρίας, τα οποία πουλούσαν δύο ιατρικοί επισκέπτες.

Το κόλπο με τις άδειες παραμονής

Ο 52χρονος γιατρός είχε αναπτύξει επαφή με έναν 55χρονο από το Μπαγκαλντές. Ο αλλοδαπός, ήταν το άτομο που του έφερνε «πελατεία», κυρίως ομοεθνής του, οι οποίοι χρημάτιζαν τον γιατρό για να τους εξασφαλίζει ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή στη χώρα μας, υποβάλλοντας αίτηση για την έκδοση άδειας διαμονής.

Συνολικά εξέδωσε 300 ιατρικές βεβαιώσεις, λαμβάνοντας 20 έως 25 ευρώ από κάθε μετανάστη.

Η υπερσυνταγογράφιση και οι «λευκοί φάκελοι».

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε πως ο συγκεκριμένος γιατρός, είχε αναπτύξει δίκτυο με πλήθος ιατρικών επισκεπτών φαρμακευτικών εταιρειών, πραγματοποιώντας συνταγογραφήσεις σκευασμάτων των εταιρειών τους, λαμβάνοντας «ανταποδοτικά» είτε χρηματικά ποσά, με τους ιατρικούς επισκέπτες να αποκομίζουν ποσοστό κέρδους από τις πωλήσεις των εν λόγω φαρμάκων της εταιρείας, επιβαρύνοντας τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.

Η πληροφορίες σχετικά με την δράση του 52χρονου, έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ, μέσω ανώνυμης καταγγελίας και άμεσα στήθηκε επιχείρηση με στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων να μεταβαίνουν στην Ηλεία. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κέντρο υγείας όπου είχε εφημερία ο γιατρός και εμφανίστηκαν και οι δυο ιατρικοί επισκέπτες. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, άμεσα αποχώρησαν.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον 52χρονο για τον λόγο της… επίσκεψης και του ζήτησαν να καλέσει τα δυο άτομα προκειμένου να επιστρέψουν.

Όταν επέστρεψαν οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και κατά την έρευνα εντόπισαν στην κατοχή τους, τρεις φακέλους, με 2.020 ευρώ και αναγραμματισμένο πάνω στους φακέλους το όνομα του γιατρού.

Στην κατοχή του αλλοδαπού μεσάζοντα των βεβαιώσεων εντοπίστηκαν 4 διαβατήρια που είχε κλέψει και δυο ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις. Όπως προέκυψε οι ιατρικοί επισκέπτες, εξασφάλιζανδωρεάν ταξίδια στον γιατρό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Στην κατοχή του γιατρού εκτός των άλλων, εντοπίστηκαν 3.100 ευρώ, πλήθος από φακέλους και μια βαλίστρα.

Πηγή: Law & Order