Στο έλεος των αναρχικών Εξάρχεια, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

410
Μολότοφ Εξάρχεια Επεισόδια

Χθες το βράδυ, σε συναυλία «αντιεξουσιαστών-αντιφασιστών» σε θεατράκι στο Ηράκλειο Αττικής, υπήρξε ένταση ομάδας νεαρών με άνδρες της ΟΠΚΕ. Εκεί τραυματίστηκε μία 16χρονη, άγνωστο πώς. Πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα χτυπήθηκε από πέτρα, ενώ συμμετέχοντες στη συναυλία λένε ότι τη χτύπησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει διαταχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί τι έγινε.

Ο τραυματισμός της 16χρονης οδήγησε σε επεισόδια στα Εξάρχεια ανάμεσα σε νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου και ανδρών της Αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επεισόδια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στις 03:30 ομάδα κουκουλοφόρων, που βρισκόταν στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια στη διμοιρία, που βρισκόταν στην οδό Αγ. Δημητρίου. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στο χέρι. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Εκτιμάται ότι η επίθεση σχετίζεται με τον τραυματισμό της 16χρονης.

Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα και στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 40 νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και χρήση πυροσβεστήρα έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χρήση χημικών.