Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές

426
Μητσοτάκης Ιπποκράτειο

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έφτασε λίγο πριν από τις 9.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό – Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, στον Πρωθυπουργό χάρισαν και δώρα, συγκεκριμένα μία χειροτεχνία που έφτιαξαν παιδιά και ένα βιβλίο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ιπποκράτειο τόνισε πως «θα πρέπει όλοι να προσέχουμε, ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες».

Επεσήμανε δε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο», το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο», είπε επίσης.

Ο πρωθυπουργός στη σύντομη συνομιλία που είχε με το προσωπικό που τον υποδέχτηκε, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας. Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

Επόμενοι σταθμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στις 14.00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.