Συμφωνία των Πρεσπών: «Ο Άδωνις λέει ότι θα την καταγγείλουν και ο Μητσοτάκης ότι θα τη σεβαστούν» – Ήμαρτον!

181

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε για καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για ακύρωσή της, λόγω χρηματισμού βουλευτών της Ελλάδος και των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τους πάντες ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί στη Συμφωνία. Η πολυφωνία, τόσο από τους κυβερνόντες, όσο και από το σύνολο του πολιτικού συστήματος, ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί με την άθλια αυτή Συμφωνία, οδηγεί σε μία «Βαβέλ» – για να μην πούμε «τσίρκο».

Κωνσταντοπούλου: Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με εξαγορά βουλευτών και πρέπει να ακυρωθεί

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, σε ομιλία του σε κατοίκους της Βέροιας, απείλησε με βέτο, στέλνοντας μήνυμα προς την νέα ηγεσία των Σκοπίων, ότι αν δεν συμμορφωθεί απολύτως με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ο δρόμος της χώρας τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας, έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Βέροιας. Επεσήμανε ωστόσο, ότι «η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει» και ότι η Ελλάδα θα την σεβαστεί.

«Θα ήθελα εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχαμε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις, όταν αυτή κυρώθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είχαμε πει, όμως, και δεν σας κορόιδεψα ποτέ, με απόλυτη εντιμότητα, ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η Συμφωνία πρακτικά η Συμφωνία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει. Και θα αναγκαστούμε, παρά τα προβλήματά της, να τη σεβαστούμε και αυτό κάναμε.

Εάν όμως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί από τη δικιά τους πλευρά να μην σεβαστούν τη Συμφωνία να γνωρίζουν δύο πράγματα:

Πρώτον ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και ότι, δεύτερον, τα Μνημόνια τα οποία πρέπει να κυρώσουμε, δεν θα κυρωθούν έως ότου υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση. Απόλυτη συμμόρφωση από τη νέα κυβέρνηση με αυτά τα οποία προβλέπει η Συμφωνία. Χωρίς ακρότητες, χωρίς πολλές φωνές, με την απαραίτητη αυστηρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσεγγίζει όλα αυτά τα ζητήματα», είπε ο πρωθυπουργός.