Συμμαχία Ρομά και αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη! – Ισχυρή η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στα δικαστήρια για την απολογία του αστυνομικού

212

Ισχυρή αναμένεται να είναι η παρουσία της αστυνομίας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Στο σημείο είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Ρομά, οι οποίοι τα τελευταία 24ώρα έχουν εκφράσει την οργή και την αγανάκτησή τους πυρπολώντας κάδους και προκαλώντας επεισόδια είτε κοντά στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, είτε στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Παράλληλα και στο ίδιο σημείο Σε ένδειξη αλληλεγγύης, στα δικαστήρια θα βρίσκονται και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, στους συλληφθέντες από την πορεία του Πολυτεχνείου, αλλά και στους συλληφθέντες από την επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και με ανακοίνωσή της η τροχαία Θεσσαλονίκης ενημέρωσε για τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στον κεντρικό δρόμο έξω από τα δικαστήρια. Συγκεκριμένα δε θα επιτρέπεται για σήμερα, Παρασκευή, η στάση και η στάθμευση οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των κινητοποιήσεων για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

Η σχετική ανακοίνωση: «Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή (09-12-2022) λόγω συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από την 06:00 ώρα της 09-12-2022 έως την 16:00 ώρα της ιδίας ημέρας στην οδό 26ης Οκτωβρίου (εκατέρωθεν) στο κέντρο της πόλης, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου».