Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας» λέει η Τουρκία

15136

Η συνάντηση που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα» αναφέρει η Τουρκική Διεύθυνση πληροφοριών.

Μητσοτάκης και Ερντογάν συναντήθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και όπως αναφέρει η τουρκική Διεύθυνση Πληροφοριών η Τουρκία και η Ελλάδα συμφώνησαν σήμερα να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

 

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τουρκική Διεύθυνση Επικοινωνιών σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο twitter και μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια».

Οι πλευρές συμφώνησαν για την αξιοποίηση αυτής της θετικής δυναμικής και την ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών κατά την προσεχή περίοδο, πρόσθεσε.

Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

«Επιπλέον, ανέθεσαν στους δύο υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγήσουν τη διαδικασία και να ενημερώνουν για την πρόοδο που σημειώνεται», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την επιθυμία τους για συχνότερη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, με στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας.