Συνέλαβαν τους 5 Ρομά διαρρήκτες καταστημάτων της Θεσσαλονίκης – 6.000€ η λεία τους

194

Συνελήφθησαν πέντε νεαροί Ρομά, οι οποίοι αφαίρεσαν συνολικά περισσότερα από 6.000 ευρώ, πακέτα τσιγάρων και λοιπά καπνικά είδη.

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσε η επισταμένη έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας τα πέντε μέλη της.

Πρόκειται για τρεις 19χρονους, έναν 20χρονο και έναν 18χρονο, Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστείες κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς και ψευδή καταγγελία σε βάρος ενός εκ των 19χρονων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι από τις 9 Μαρτίου 2024 συγκρότησαν εγκληματική συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν συνολικά 8 ένοπλες ληστείες σε καταστήματα καφέ, μίνι μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς επίσης και 6 διαρρήξεις καταστημάτων και φαρμακείων, στις περιοχές Νεάπολης, Συκεών, Πυλαίας, Καλαμαριάς, Τούμπας και Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Για την προσέγγιση και διαφυγή τους από τους τόπους τέλεσης των έκνομων ενεργειών τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, οι τέσσερις εκ των οποίων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.