Συρία: Ισραηλινό χτύπημα στην πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό – Αναφορές για νεκρά στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης

824

Ένα κτίριο κοντά στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία, «χτυπήθηκε» νωρίτερα σήμερα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Το περιστατικό μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης σε Συρία, Ιράν και Ισραήλ, αναφέροντας ότι στόχος των Ισραηλινών ήταν το ιρανικό προξενείο και η κατοικία του πρέσβη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA της Συρίας ανέφερε ότι ένα κτίριο και μερικά γειτονικά κτίρια υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στη συνοικία Mezzeh, κοντά στη Δαμασκό.

Νωρίτερα το SANA ανέφερε ότι ακούστηκε έκρηξη στην περιοχή της Δαμασκού και είπε ότι «εχθρικοί στόχοι» αναχαιτίστηκαν από τις συριακές αεροπορικές άμυνες.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επιακλούμενο πηγές, ανέφερε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση, ωστόσο ο αριθμός δνε έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

«Η ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό καταστράφηκε ολοσχερώς στην ισραηλινή επίθεση. Όλοι μέσα είτε είναι νεκροί είτε τραυματίστηκαν», αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA

Το Al Arabiya, επικαλούμενο ιρανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει ότι ο ανώτερος αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Μοχάμαντ Ρέζα Ζαχεντί, σκοτώθηκε κατά την επίθεση στη Συρία. Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε επίσης την αναφορά στο Reuters.

Ο Ζαχεντί αναφέρεται ότι είναι ανώτατος διοικητής στη δύναμη Quds των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC).

Από την αρχή του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία κατά της πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), τα οποία υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: OnAlert.GR